2014. december 22. hétfő, Zénó napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    Fibroma és gyógyszerszedésMegválaszolva: 2011. február 14.

    Szakértő neve: dr. Biró Balázs
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Néhány éve pajzsmirigy alulkukodesre szedem az euthyrox25-os gyogyszert. 10eve van egy jo indulatu fibromas daganat a mehemben.2 evvel ezelottig csokkent a merete de amiota szedem a pajzsmirigy gyogyszert mar 4 kisebb fibromas daganatta fejlodott. kb 12 eve meg szedtem pajzsmirigy gyogyszert es az utan nott a daganat a mehemben ezert abba hagyatam a gyogyszer szedeset. Meg szeretnem kerdezni, hogy lehetseges-e, hogy a pajzsmirigy gyogyszerem valtsa ki a fibromas daganatok novekedeset. a nogyogyasz orvosom orgametril gyogyszert irt fel. Szeretnem kerni a tanacsat, hogy a ket hormongyogyszer nem okoz-e meg tobb panaszt, vagy megtobb daganatot es szedhetem-e oket egyutt?
    elore is koszonom a valaszat!
    A fibróma jóindulatú daganat, keletkezésének oka ismeretlen. Semmilyen gyógyszer szedése nem okoz fibrómát. Amennyiben vérzési rendellenességet okoz a fibróma, gyógyszeres kezelése szóba jön, azonban nem az Ön által említett Orgametrillel, amely Magyarországon már nincs forgalomban, hanem valamely hasonló hatóanyagtartalmú készítménnyel, amelyet bátran szedhet, fibrómáinak növekedési kockázata nélkül.


    További levelek a témában

    Trombózis - és fogamzásgátlás

    Szakértő neve: dr. Biró Balázs
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Témakörök: fogamzásgátlás, trombózis
    Tisztelt Doktor úr!

    Közti vérzés miatt nőgyógyászom javasolta, szedjek fogamzásgátlót. (Alacsony hormontartalmú, ösztrogént és progeszteront is tartalmazó). Már 5 éve kűzdök közti vérzéssel, nagyon zavar, örömmel vettem, hogy ez megoldhatja a problémám. De már 43 éves...
    Ismétlődő vérzészavar esetén célszerű a vérzés okainak tisztázása a kezelés előtt. Az ok egy méhkaparás során nyert anyag szövettani vizsgálatával nagy valószínűséggel megállapítható.

    Amennyiben ennek eredménye lehetővé teszi, az alacsony hormontartalmú...

    nőgyógyászat-endokrinológia

    Szakértő neve: dr. Biró Balázs
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Témakörök: meddőség
    Tisztelt Doktor Úr!

    Harmincas vagyok. Második babát szeretnék,mivel nem jött,elkezdtük a nőgyógyászommal a kivizsgálást.cikluskövetéses uh-n pco jellegű képlet látható mindkét petefészkemben.Laborvizsgáltra küldött,terheléses vércukor,vérkép,vizelet,és hét hormont...
    A meddőséggel társuló inzulin rezisztencia kezelése nőgyógyász feladata.

    A kezeléséhez átlagos esetben endokrinológus segítségére nincs szükség, azonban természetesen előfordulhatnak olyan esetek, amikor endokrinológussal való konzultáció is szükségessé...

    Fogamzásgátlás, egyéb gyógyszer szedése

    Szakértő neve: dr. Biró Balázs
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Doktor Úr!Két kérdésemre szeretném válaszát megkapni: 1. A yasminelle fogamzásgátló tablettát írta fel nőgyógyászom. Az első tablettát a menstruációm első napjától számított 9. napon vettem be. A tájékoztató füzetben azt olvastam, hogy már az első 7 nap után...
    A fogamzásgátló tabletta csak abban az esetben védi az első ciklusban, ha a menstruáció első napján kezdi el szedni. Mivel Ön ennél később kezdte el a szedését, az Ön esetében kiegészítő védekezésre van szükség.

    A Frontin nyugodtan szedhető fogamzásgátlók mellett, azok...
    Hirdetés

    SZENT-GYÖRGYI ALBERT C-VITAMIN

    A környezeti változások kedvezőtlen eredménye, hogy az élelmiszerek nem képesek biztosítani a számunkra szükséges mennyiségű és minőségű tápanyagokat. Ilyen a C-vitamin is, melyet Szent-Györgyi Albert professzor izolált 1937-ben, aki egész életében elszántan kutatta a hosszú élet titkát. A C-vitamin nélkülözhetetlen segédanyag a sejtlégzés folyamatában, ezért felhasználása az egészséges szervezetben is folyamatos.