2015. szeptember 2. szerda, Rebeka, Dorina napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Fibroma és gyógyszerszedésMegválaszolva: 2011. február 14.

  Szakértő neve: dr. Biró Balázs
  A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
  Néhány éve pajzsmirigy alulkukodesre szedem az euthyrox25-os gyogyszert. 10eve van egy jo indulatu fibromas daganat a mehemben.2 evvel ezelottig csokkent a merete de amiota szedem a pajzsmirigy gyogyszert mar 4 kisebb fibromas daganatta fejlodott. kb 12 eve meg szedtem pajzsmirigy gyogyszert es az utan nott a daganat a mehemben ezert abba hagyatam a gyogyszer szedeset. Meg szeretnem kerdezni, hogy lehetseges-e, hogy a pajzsmirigy gyogyszerem valtsa ki a fibromas daganatok novekedeset. a nogyogyasz orvosom orgametril gyogyszert irt fel. Szeretnem kerni a tanacsat, hogy a ket hormongyogyszer nem okoz-e meg tobb panaszt, vagy megtobb daganatot es szedhetem-e oket egyutt?
  elore is koszonom a valaszat!
  A fibróma jóindulatú daganat, keletkezésének oka ismeretlen. Semmilyen gyógyszer szedése nem okoz fibrómát. Amennyiben vérzési rendellenességet okoz a fibróma, gyógyszeres kezelése szóba jön, azonban nem az Ön által említett Orgametrillel, amely Magyarországon már nincs forgalomban, hanem valamely hasonló hatóanyagtartalmú készítménnyel, amelyet bátran szedhet, fibrómáinak növekedési kockázata nélkül.


  További levelek a témában

  Trombózis - és fogamzásgátlás

  Szakértő neve: dr. Biró Balázs
  A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
  Témakörök: fogamzásgátlás, trombózis
  Tisztelt Doktor úr!

  Közti vérzés miatt nőgyógyászom javasolta, szedjek fogamzásgátlót. (Alacsony hormontartalmú, ösztrogént és progeszteront is tartalmazó). Már 5 éve kűzdök közti vérzéssel, nagyon zavar, örömmel vettem, hogy ez megoldhatja a problémám. De már 43 éves...
  Ismétlődő vérzészavar esetén célszerű a vérzés okainak tisztázása a kezelés előtt. Az ok egy méhkaparás során nyert anyag szövettani vizsgálatával nagy valószínűséggel megállapítható.

  Amennyiben ennek eredménye lehetővé teszi, az alacsony hormontartalmú...

  nőgyógyászat-endokrinológia

  Szakértő neve: dr. Biró Balázs
  A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
  Témakörök: meddőség
  Tisztelt Doktor Úr!

  Harmincas vagyok. Második babát szeretnék,mivel nem jött,elkezdtük a nőgyógyászommal a kivizsgálást.cikluskövetéses uh-n pco jellegű képlet látható mindkét petefészkemben.Laborvizsgáltra küldött,terheléses vércukor,vérkép,vizelet,és hét hormont...
  A meddőséggel társuló inzulin rezisztencia kezelése nőgyógyász feladata.

  A kezeléséhez átlagos esetben endokrinológus segítségére nincs szükség, azonban természetesen előfordulhatnak olyan esetek, amikor endokrinológussal való konzultáció is szükségessé...

  Fogamzásgátlás, egyéb gyógyszer szedése

  Szakértő neve: dr. Biró Balázs
  A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
  Tisztelt Doktor Úr!Két kérdésemre szeretném válaszát megkapni: 1. A yasminelle fogamzásgátló tablettát írta fel nőgyógyászom. Az első tablettát a menstruációm első napjától számított 9. napon vettem be. A tájékoztató füzetben azt olvastam, hogy már az első 7 nap után...
  A fogamzásgátló tabletta csak abban az esetben védi az első ciklusban, ha a menstruáció első napján kezdi el szedni. Mivel Ön ennél később kezdte el a szedését, az Ön esetében kiegészítő védekezésre van szükség.

  A Frontin nyugodtan szedhető fogamzásgátlók mellett, azok...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre