2014. október 21. kedd, Orsolya napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    Fibroma és gyógyszerszedésMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

    Szakértő neve: dr. Biró Balázs
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Néhány éve pajzsmirigy alulkukodesre szedem az euthyrox25-os gyogyszert. 10eve van egy jo indulatu fibromas daganat a mehemben.2 evvel ezelottig csokkent a merete de amiota szedem a pajzsmirigy gyogyszert mar 4 kisebb fibromas daganatta fejlodott. kb 12 eve meg szedtem pajzsmirigy gyogyszert es az utan nott a daganat a mehemben ezert abba hagyatam a gyogyszer szedeset. Meg szeretnem kerdezni, hogy lehetseges-e, hogy a pajzsmirigy gyogyszerem valtsa ki a fibromas daganatok novekedeset. a nogyogyasz orvosom orgametril gyogyszert irt fel. Szeretnem kerni a tanacsat, hogy a ket hormongyogyszer nem okoz-e meg tobb panaszt, vagy megtobb daganatot es szedhetem-e oket egyutt?
    elore is koszonom a valaszat!
    A fibróma jóindulatú daganat, keletkezésének oka ismeretlen. Semmilyen gyógyszer szedése nem okoz fibrómát. Amennyiben vérzési rendellenességet okoz a fibróma, gyógyszeres kezelése szóba jön, azonban nem az Ön által említett Orgametrillel, amely Magyarországon már nincs forgalomban, hanem valamely hasonló hatóanyagtartalmú készítménnyel, amelyet bátran szedhet, fibrómáinak növekedési kockázata nélkül.


    További levelek a témában

    Fájdalmas közösülés

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Egészségkalauz! Szeretném megtudni, van-e megoldás a problémámra. 38 éves leszek, 2 gyermekem van. Egy tüdőgyulladásból felépülve sokszor volt nagyon kellemetlen szagú és bő hüvelyváladékom. Többfajta gyógyszert, hüvelykúpot is használtam. Ezután jelentkeztek...
    Tartós és erélyes antibiotikus kezelést követően a hüvelyt védő tejsavbacilusok kipusztulása természetes. A hüvelyt védő Döderlein-féle bacilusokat kell újratelepíteni. Egy nőgyógyász szakorvos feladata, speciális ismereteket igényel. A bacilusok újratelepítésével teljes...

    Megszakított közösülés

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Szerkesztő! Olyan kérdésem lenne, hogy volt egy éjszakám ami megszakított közösüléssel ért véget, tehát nem védekeztünk. Nekem pedig már éppen megvolt a mensesem, ill. még nem teljesen. Igaz az, hogy ekkor kisebb a valószínűsége annak, hogy valaki teherbe essen? ...
    A mai korszerű fogamzásgátlók mellett szüntet tartani nem indokolt, a kimaradt idő hosszúsága tehát teljesen érdektelen. Igaz, hogy a ciklus végén a terhesség valószínűsége kisebb, de védekezés nélkül a ciklus egyetlen napján sem kizárt. Így vérzéskimaradás esetén...

    Menstruációs zavar

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Doktor Úr! Egy olyan problémám lenne, hogy a menstruációm 16. napján elmentem a nőgyógyászhoz. Felírta nekem a Provera 5 mg-ot amit már 10 napja szedek, de még mindig nem múlt el a vérzésem. Nem vagyok terhes, mert a tesztet is megcsináltam. Szeretném kérdezni, hogy normális-e,...
    A kezelése nem elégséges. A Provera önmagában nem alkalmas a peteérési elégtelenség által okozott vérzészavarok megszüntetésére. Erre, amennyiben terhes akar lenni, ovuláációindukciós kezelés alkalmazható. Ha nem akar gyermeket, kombinált (ösztrogént is tartalmazó)...
    Hirdetés

    Fokozza a látásélményt!

    Ismerős Önnek a probléma? Nem elég hosszú a karja, hogy elolvassa az apró betűs szöveget? Presbyopia – látásunk 40 éves kor felett változni kezd.

    Természetes szépség, korhatár nélkül

    A Biovanne most bebizonyítja: a szépség mindenki számára elérhető, kortól függetlenül. Már több, mint egy havi kúrán vannak túl a azok a nők, akiktől most első kézből hallható őszinte véleményük a népszerű szépségvitaminról.