2014. október 26. vasárnap, Dömötör napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Gamma-GT eredmény magasabbMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Hepatológia
  Témakörök: májbetegség
  T Doktor Úr/nő/! /Egyébként panaszmentes,-rutinvizsgálat során kiderűlt 75 éves páromnak a Gamma GT értéke:189
  Milyen betegségre gondolhatok és milyen további vizsgálatot igényel ez a magas érték? Válaszát előre is köszönöm :
  A laboratóriumi paraméterek között a szérum gamma-GT értéke a máj egyik bontó funkciójával kapcsolatos.

  Magasabb szintje az alábbi betegségekkel hozható összefüggésbe:
  Epeúti elzáródás miatti májbetegség, májgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, alkoholizmus, májban pangó vér (pl. szívelégtelenség), esetleg mezőgazdasági vegyszer okozta ártalom.

  Ha más laborérték nem kóros, a máj fizikális vizsgálata sem mutat eltérést, és nincsenek epe- ill májpanaszok, akkor ezzel a problémával nem kell különösebben foglalkozniuk.

  Jó egészséget kívánok,
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Idült májgyulladás?

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Hepatológia
  Tisztelt Doktor úr! Ursofalk nevű gyógyszer alkalmas lehet-e az idült májgyulladás kezelésére? Régóta fennáll, kb. 6 éve. Hamar elfáradok, közérzetem nem jó. Köszönöm a válaszát.
  A kérdezett szer epeelfolyási rendellenességek kezelésére való. Önmagában nem oldja meg az idült májgyulladást. Ennek három súlyossági foka van: (1) tünetmentes hordozás, (2) idült gyulladás (szövettanilag igazolható), és (3) idült aktív hepatítisz, ez súlyos...

  Epeproblémák

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Hepatológia
  Tisztelt Szerkesztők! Reflux betegséghez kapcsolódó ultrahangos vizsgálat állapította meg, hogy epeműködésem leállt, illetve az epehólyag csak besűrűsödött epét tartalmaz. A vizsgálatot végző orvos megnyugtatott, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra, de kérdésemre...
  Bizonyára az epehólyagműködés leállására gondol. Az epeelválasztás leállása ui. halálos, nagyon súlyos tünetekkel, sárgasággal járó végstádium-betegség. Az epehólyag bénulása általában idült gyulladás következménye. Eltávolítása nem felesleges, mert epehólyagrákra...

  Máj- és lépnagyobbodás

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Hepatológia
  Tisztelt Doktor úr! 15 éves fiamnak egy hónapja nagyon nő a mája és a lépe. Nem találják az okát. Tudna-e valamit tanácsolni nekünk? Köszönettel: egy aggódó anya.
  A máj és lép egyidejű megnagyobbodásának számos oka lehet, egyik sem túl kedvező. A betegségek között a fertőzés éppúgy elképzelhető, mint valamilyen rosszindulatú folyamat egyik fázisa. Mindenképpen tartós belgyógyászati megfigyelésre van szükség, a tünetek...
  Hirdetés

  Fokozza a látásélményt!

  Ismerős Önnek a probléma? Nem elég hosszú a karja, hogy elolvassa az apró betűs szöveget? Presbyopia – látásunk 40 éves kor felett változni kezd.

  Természetes szépség, korhatár nélkül

  A Biovanne most bebizonyítja: a szépség mindenki számára elérhető, kortól függetlenül. Már több, mint egy havi kúrán vannak túl a azok a nők, akiktől most első kézből hallható őszinte véleményük a népszerű szépségvitaminról.