A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Gerincfájdalmak, tünetek

#Belgyógyászat #Ortopédia #Reumatológia
2010.10.19. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: T.Doktornő/Doktor úr!

Szeretnék érdeklödni, hogy 2007-ben egy CT vizsgálaton voltam,mert nagyon fájt a derekam és a hátam.

Az L.III.- IV., iv rés magasságában min. lapos discus előboltosulás látható, mely a durazsákot érinti, a gyököket szabadon hagyja.

Az L.IV.- V. iv rés magasságában jobb túlsúlyú, lapos discus előboltosulás látható, mely a durazsákot érinti, a gyököket szabadon hagyja.

Az L.V.- S. I.iv magasságában lapos discus előboltosulás látható, mely a durazsákot érinti, a gyököket szabadon hagyja.

Akkor kaptam gyógyszert, de most nagyon fáj az egész hátam, alig bírok menni mert a lábaim is fájnak.

Ön szerint romolhatott az állapotom?

Mi a teendő most? Amit leírtam az veszélyes a gerincemre.

Fizikai munkát végzek, dajka vagyok. De igy nem nagyon tudok dolgozni, mert borzalmas fájdalmam van.

Előre is köszönöm válaszát!

Hirdetés

Válasz:

Másik levelében foglaltakkal együtt itt szeretnénk válaszolni Önnek.

Mindkettőben igen részletesen leírta a nyaki és háti gerinccel kapcsolatos felvétel - lelet pontjait. A discus előboltosulás arra utal, hogy valószínűsíthetően ez porckorongsérv-megelőző állapot.

Maga a porckorongsérv a gerincoszlop-csigolyák közötti porckorongok előboltosulása, ami a gerincvelő és a kilépő ideggyökök nyomása révén fájdalmat okozhat (pl. zsibbadás, ún. kiesési tünetek (érzészavar, reflexkiesés, esetleg vizelési és székelési zavarok) okozhat, de jobb hír, hogy tünetmentes is lehet...

Igen gyakori, az emberek 80%-a szenved életében legalább egyszer (súlyosabb) deréktáji fájdalomtól! A krónikus lumbalis gerincfájdalom az átmeneti munkaképtelenség leggyakoribb oka.

Mindenképpen javasoljuk Önnek az alapos kivizsgálást és kezelést. Megértve munkáját, ahol nyilván a gyerekek miatt amúgy is állandóan kell hajolgatni...

Reumatológus és/vagy ortopéd szakorvos, aki gerincbántalmakra specializálódott, tudja a pontos diagnózist és kezelést megállapítani. Ha nagyon komoly fájdalmai, panaszai és tünetei vannak, lehetne az ORFI-ba, vagy az Országos Gerincgyógyászati Központba kérnie a beutalást a háziorvostól, ill a szakrendelői reumatológustól.

Ne halogassa, ha javasolhatjuk: ennek mielőbb utána kellene járni!

Jobbulást és jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.