A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Gyógyszerfüggőség

#Pszichiátria
2009.08.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jó napot kívánok! Szeretnék tanácsot kérni azzal kapcsolatban hogy mit tegyek. 3 éve szedem az Aurorix nevű gyógyszert. Eddig ezzel nem is lenne baj, csakhogy az a helyzet hogy "függő" lettem. Ugyanis jóval a megengedett adagnál többet szedek. Ez hosszú történet, de a lényege az hogy szükségem volt plusz "fizikai és pszichés" állóképességre, energiára, és rászoktam. Sajnos nem tudom abbahagyni. Kérem, segítsenek abban, hová fordulhatok segítségért és milyen komolyabb bajom lehet ettől. Köszönöm a választ előre is!

Hirdetés

Válasz:

A gyógyszer hatóanyaga a moclobemid, kiváló depresszió-ellenes készítmény, amely különösen pl. a szerepléssel, közszerepléssel összefüggő, ún. szociális fóbia leküzdésében hatékony (pl. előadóművészek között nem ritka a moclobemid időszakos szedése). Általában is, bármely gyógyszer krónikus szedéséről való leszokás nem egyszerű kérdés. Mivel itt pszichiátriai készítményről van szó, meg kell keressen egy addiktológus szakorvost, aki szakszerűen tud segíteni ebben Önnek!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.