2014. április 20. vasárnap, Tivadar napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    LábtrombózisMegválaszolva: 2009. augusztus 26.

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: AngiológiaÉrsebészet
    Kedves Doktor(nő,úr)! Több, mint egy éve dagad a lábam, elnehezült, darabos a járásom. EKG, vese rtg. negatív eredménye után a reumatológiáról elküldtek az angiológiára, annak az eredménye: nyirokérrendszeri problémára utal. Javaslat: kompressziós harisnya viselése, Detralex 2x1. Ez mennyire hatásos? Van-e más szer is erre? Azt szeretném kérdezni, hogy ezen felül van-e valami más módszer e betegség enyhítésére? Gondolok itt masszázs, torna, teák, étrend alkalmazására stb. Középkorú nő vagyok,ülőmunkát végzek, kb. 15 kg. súlytöbblettel, a napi 10 szál cigarettáról a közelmúltban leszoktam.
    Panaszai arra utalnak, hogy Ön bizony egy-két trombózist "lábon kihordott" anélkül, hogy érdemi kezelést kapott volna. A panaszok megoldása tehát kimondottan érsebész kollégákra tartozik. Kérem, vegye igénybe segítségüket, különben akár lábszárfekély kialakulásával is számolnia kell. Az eddigi kezelése kevés, tehát érsebészeti osztállyal bíró területi kórházat kell megkeresnie - mielőbb.


    További levelek a témában

    Végtagi érelzáródás?

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Angiológia
    Tisztelt Szakértők! Kb. 1,5 hete ha elindulok, saroktól felfelé feszülő érzésem van. Úgy érzem, mintha a lábizom teljesen beállt volna. A sípcsontom is erősen fáj. Ha sokat megyek és cipelek akkor a derekamtól elindul a fájdalom és a fájdalomtól teljesen leizzadok. Szíves...
    Panasza végtagi érelzáródásra utal! Javaslom, haladéktalanul, talán még ma, forduljon belgyógyászati ügyelethez, mielőtt komoly komplikációi nem lennének!

    Lábtrombózis

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Angiológia
    Tisztelt Doktor úr/nő! 32 hetes kismama vagyok. Két napja nagyon fáj az alsó lábszáram, mintha izomlázam lenne, ahhoz hasonlítanám, viszont sokkal feszítőbb érzés és legerősebb akkor a fájdalom amikor fekszem (pl. az éjszaka). Nem tudom orvoshoz kell-e fordulnom vele, vagy ez a...
    Terhesség alatt a trombóziskészség, normális esetben is fokozott. A panaszai viszont mélyvénás trombózisra utalnak. Mielőbb feküdjön le, és hívja ki az ügyeletet a komolyabb szövődmény megelőzése érdekében! Célszerű a betegséget kórházi osztályon kezelni a...

    Aortatágulat

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Angiológia
    Tisztelt Tanácsadó! 50 éves férfi vagyok, kb. két éve magas a vérnyomásom. A legmagasabb eddig 152/95 Hgmm volt, egy éve szedek gyógyszert. Most egy hete szívultrahang vízsgálat kapcsán az aorta ascendens szakaszán 36 mm tágulatot találtak. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire...
    A 36 mm-es tágulat még nem komoly, de mindenképp rendszeres ellenőrzést igényel. Legfontosabb veszélyei a trombózis és embólia, ill. az aorta falának kiszakadása. Amennyiben a folyamat súlyosbodna, érsebészeti beavatkozásra is szükség lehet. A részletes gondozási terv...
    Hirdetés