2015. szeptember 5. szombat, Viktor, Lőrinc napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Lábujjhegyen járás gyermekkorbanMegválaszolva: 2011. március 31.

  Szakértő neve: dr. Altorjai Péter
  A kérdés szakterületi besorolása: GyermekgyógyászatOrtopédia
  Témakörök: ortopédiai problémák
  Jo napot kivánok Dr Ur!

  !Elnézést kérek a zavarásért!Olyan kérdésem lenne,másfél éves a kisfiam,egy évesen szépen elindult,mostanábban lábbujjhegyen megy!Megszeretném kérdezni,hogy baj e,hogy igy megy valami baj lehet a lábbával?
  Válaszát elöre is köszönöm!
  A lábujjhegyen járás az esetek döntő többségében alkati, esetleg örökletes, és további teendőt nem igénylő dolog. Ritkán azonban neurológiai kórkép is lehet a háttérben: akár egy, az izmokat érintő megbetegedés, vagy a méhen belüli életben - esetleg szülés alatt - fellépő részleges oxigénhiányos állapot következtében, igaz, többnyire egyéb tünetek-panaszok mellett észlelhetünk lábujjhegyen való járást.

  Házi gyermekorvosa, aki a kisfiú előtörténetét is ismeri, valamint egészében látja a gyermeket, készséggel dönt majd azt illetően, kell-e további vizsgálat, vagy nem.

  Akár ártalmatlan alkati, akár nem, az Achilles-ín megrövidülése, a lábboltozat átépülése következhet be súlyosabb esetekben, ezért orthopédiai követés javasolt mindenképpen.

  Mindezek mellett a lábujjak tornáztatását, vagy például az ülő helyzetben, székről-padról lelógó lábakkal végzett belső lábéles labdázgatás hasznos lehet.

  Jó egészséget kívánok,
  dr. Altorjai Péter


  További levelek a témában

  Immunerősítés műtét előtt

  Szakértő neve: dr. Altorjai Péter
  A kérdés szakterületi besorolása: Gyermekgyógyászat
  Kedves Doktor úr!

  Kisfiam 7,5 éves. Műtét előtt állunk (lágyéksérv, fitymaletapadás). Sajnos egy időpontot már el kellett halasztani, mert torokgyulladása lett.
  Érdeklődni szeretnék, hogy milyen immunerősítőt tudna ajánlani, ami nincs hatással a laborértékekre.
  Mert pl....
  Személyes véleményem szerint egy korszerű, de változatos, vitamin és rostdús táplálkozás, kiegyensúlyozott élet mellett nincs szükség immunstimulálók, nyomelemek, vitaminok külön bevitelére - kivételt képeznek persze klinikailag bizonyított hiányállapotok.

  Mindazonáltal a...

  Figyelemzavar? Hiperaktivitás? Egyéb?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Gyermekgyógyászat
  Témakörök: figyelemhiányos zavar
  T. Doktor úr!

  Van egy ... éves fiam. Gond van a viselkedésével az iskolában. Az órát zavarja, nem fogad szót a tanárnak és otthon is vannak problémák. Jártam vele kineziológushoz, és azt mondta rá,h indigó gyerek, hyperaktív. Fél az "időjárástól", de viszont bármit...
  Feltehetően Ön is hallott már mint gyakorló anyuka az ADHD-nak rövidített jelenségről, ez az ún. figyelemhiányos hiperaktivitás. Meg kell jegyeznünk, hogy létezik mindkettő a másik nélkül is, tehát nem kötelező együttes előfordulásuk.
  Jellemző lehet a szétszórtság, a...

  Alvászavar kisgyermekkorban

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Gyermekgyógyászat
  Témakörök: alvászavar, gyermekbetegség
  Tisztelt doktor ur
  Van egy 18 honapos lanyom aki egy gyonyoru egeszseges kislany csak egy problemam van hogy ejszaka nem akar aludni.Probalkoztam mar mindennel de semmi nem jott be teat adtam,felvettem ringattam de mindig 2 oranket felkel es keri a tejet,ha nem kap nem alszik vissza.Arra szeretnek...
  A kisbabák, csecsemők, kisdedek éjszakai alvása nekik - és a szülőknek is fontos.
  Sajnos, ahogy leírja, elképzelhető, hogy ebben van egy kis szoktatási hiba is az állandó felvételeket illetően.

  Ha nyugtalanítóan sok az ébrenlét, tehát korcsoportjának nem megfelelő, vagy...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre