2015. szeptember 4. péntek, Rozália napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Magas vérnyomás és egyéb problémákMegválaszolva: 2010. szeptember 22.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatKardiológiaEndokrinológia / anyagcsere
  Tisztelt Doktor úr!

  Harmincas nő vagyok, magas vérnyomásom van. Tritace tabl. 2,5 mg napi este 1-et kell szednem. Az lenne a kérdésem hogy mennyire befolyásolja a menstruáciomat?
  Örökölhető a magas vérnyomás? 110/80-125/90 a kislányomnak a vérenyomása. Ez lehet ingadozás és ettől fáj -e a feje?
  A kislányom születése óta asztmás és allergiás. Most voltunk orvosi vizsgálaton és nem találtak semmit de a feje még mindig fáj. Kicsit túlsúlyos a lányom: 169 cm és 76kg. Havi 2 kg-ot hízik és nem tudják meg mondani hogy mitől.
  Az egyik orvos azt mondja hogy a gyerek a gyógyszerektől, a másik: talán a pajzsmirigytől de minden lelet negatív.
  Kérem ha tudnak valamilyen tanácsot, vagy orvost ajánlani, nagyon megköszönném!
  tisztelettel:
  Egy levélben számos kérdést tett fel, igyekszünk erre sorban választ adni.
  1. Az Ön magas vérnyomása:
  az ACE-gátlók veszélye hölgyek esetében a terhesség, tehát magzatkárosító hatásuk ismert, ezért terhesség idején más vérnyomáscsökkentőket kell alkalmazni. A normál menstruáció ilyen szempontból nem lényeges.
  2. Magas vérnyomás öröklődése: a családi halmozódás ismert jelenség, "tankönyvi adat" főként ikrek esetében jól kimutatott.
  3. Kislány, és a vérnyomásmérés: gyermek- és serdülőkorban még ingadozhat a vérnyomás, tehát nem mérvadó, ha a / előtti érték "magasabb", mármint az Ön által leírtaknál, azt a gyermek háziorvossal kell megbeszélni, hogy kell-e ezzel foglalkozni.
  4. Gyermek túlsúlya: ha valóban van egyfajta "rendszeres" hízás, mielőbb gyermek-endokrinológussal kellene konzultálni, de induljanak a gyermek-háziorvostól, tekintve az allergiát és asztmát is, amit említett még.

  Jó egészséget kívánunk!
  tisztelettel:


  További levelek a témában

  Még mindig a magas vérnyomásról...

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatKardiológia
  Kedves Székely Gábor doktor úr!
  Köszönöm megtisztelő válaszát, és csak még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy rendszeresen beveszem az 1 db gyógyszerem. Ha nem is naponta, de probléma esetén mérem a vérnyomásom.
  A történtek után fél órával 145/75 volt. Pulzus 75. Aznap...
  Köszönöm, hogy válaszolt a javaslatokra. Természetesen mi mindig arra igyekszünk, hisz ez a hivatásunk, és ennek az oldalnak is a szerepe, hogy segítsünk az egészséges életmódban, ill. az afelé terelésben mindenkinek.
  A magas vérnyomás "alattomos gyilkos", tehát itt minden...

  Vérnyomáscsökkentő és potencianövelő együttadása

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Tisztelt Doktor úr!

  Kérdésem, hogy a Nebivolol Sandoz mellett használhatok-e potenciaserkentő gyógyszert?

  Válaszát köszönöm!
  A nebivolol béta-receptor blokkoló hatású gyógyszer, magas vérnyomás betegségben alkalmazzák elsősorban. A potencianövelő szerek is enyhén és átmenetileg csökkenthetik a vérnyomást, így ez a két hatás összeadódhat.
  Nem tilos a két szer együttadása, de azért fokozott...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre