2014. október 24. péntek, Salamon napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Magas vérnyomás és társbetegségekMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Témakörök: magas vérnyomás
  Van néhány alap betegségem, reflux, asztma, fogággyulladás.
  Az utóbbi hetekben a vérnyomásom is gondot jelent, állandóan fáj a fejem, a gyógyszer sem hat és többször napközben 147/85 a vérnyomásom és ehhez csatlakozik a pulzusom ami 115 és 120 között mozog.
  Mit csináljak, érdemes orvoshoz menni, édesanyámnak már többször volt agyvérzése, és magas a vérnyomása, illetve ingadozó, hol magas, hol alacsony.

  Köszönettel:
  most mondhatnám Önnek, hogy orvoshoz menni mindig van értelme...

  Ha jól értem, a reflux, az asztma diagnosztizált betegségek, mivel ezek krónikusan fennállóak - különösen az asztma tekintetében. A fogággyulladás kikezelhető, tehát ebből a szempontból nem jelentős.
  A vérnyomásproblémája viszont kezelendő. Ez pontosabban azt jelenti, hogy célszerű alaposabban megvizsgáltatni a vérnyomással kapcsolatos panaszait, és rendszeres vérnyomásméréssel kimérni az ingadozásokat.
  Az orvos feladata mindebben a pontos diagnózis megállapítása (tehát pl. hogy elsődleges magas vérnyomásról van szó, vagy esetleg valamely szerv zavara, betegsége okozza a magas vérnyomást), illetve a kezelés beállítása akár gyógyszeres akár más úton és módszerrel.

  Célszerű és javasolt tehát a kardiológiai szakrendelés mielőbb felkeresése. Mivel közeli hozzátartozójának volt stroke-ja, ez annál inkább indokoltnak látszik!

  Jobbulást kívánok,
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Ízületi fájdalom

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Jó napot kívánok! Az egész egy mandulagyuladással kezdődött, amit szerencsésen ki is hevertem. Utána azonban megmaradt az ízületi fajdalom. Vajon milyen gyógyszer tudná csökkenteni, esetleg megszüntetni ezt a fájdalmat? Előre is köszönöm!!
  A torokmandula-gyulladást leggyakrabban a Streptococcus nevű baktérum okozza. A baktérium ellen termelődött ellenanyagok sajnos néha hozzákötődhetnek a szervezet saját sejtseihez is (szívbelhártya, ízület, bőr alatti szövetek), és károsítják azokat. Az ízületi fájdalom ennek...

  Béta-blokkoló gyógyszer

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Tisztelt Szerkesztő! Az interneten olvastam egy béta blokkoló gyógyszerről: Propanolol - azonban sehol sem találtam ilyet. Ha tudna ajánlani valami hasonló készítményt, amit vény nélkül megvásárolhatok. Válaszát előre is köszönöm!
  A propranolol meglehetősen régi ún. béta-blokkoló gyógyszer. Hazánkban már csak Propranolol és HUMA-Pronol gyári néven maradt törzskönyvezve, bár lehet, hogy forgalomban már nincs. Természetesen szigorúan vényköteles gyógyszer, az összes többi béta-blokkolóhoz hasonlóan....

  Kézremegés, billentyűproblémák

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Tisztelt Kiadó! 20 éves vagyok, évek óta remeg a kezem, az orvos Tenutan kapszulát írt fel. Utánanéztem a neten, semmi olyan bajom nincs, amire javasolja a betegtájékoztató! Nem kezdtem el szedni, mert nem vagyok benne biztos, hogy van-e értelme olyan gyógyszert szednem amit nem is a...
  A kézremegés lehet önálló betegség ("esszenciális tremor") vagy más betegségek tünete vagy gyógyszerek, élvezeti szerek mellékhatása. Az esszenciális tremor dominánsan öröklődő rendellenesség. Teljesen ártalmatlan, de sok esetben igen kellemetlen tünetekkel járó betegség....
  Hirdetés

  Fokozza a látásélményt!

  Ismerős Önnek a probléma? Nem elég hosszú a karja, hogy elolvassa az apró betűs szöveget? Presbyopia – látásunk 40 éves kor felett változni kezd.

  Természetes szépség, korhatár nélkül

  A Biovanne most bebizonyítja: a szépség mindenki számára elérhető, kortól függetlenül. Már több, mint egy havi kúrán vannak túl a azok a nők, akiktől most első kézből hallható őszinte véleményük a népszerű szépségvitaminról.