2015. augusztus 30. vasárnap, Rózsa napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Magas vérnyomás és társbetegségekMegválaszolva: 2011. december 19.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Témakörök: magas vérnyomás
  Van néhány alap betegségem, reflux, asztma, fogággyulladás.
  Az utóbbi hetekben a vérnyomásom is gondot jelent, állandóan fáj a fejem, a gyógyszer sem hat és többször napközben 147/85 a vérnyomásom és ehhez csatlakozik a pulzusom ami 115 és 120 között mozog.
  Mit csináljak, érdemes orvoshoz menni, édesanyámnak már többször volt agyvérzése, és magas a vérnyomása, illetve ingadozó, hol magas, hol alacsony.

  Köszönettel:
  most mondhatnám Önnek, hogy orvoshoz menni mindig van értelme...

  Ha jól értem, a reflux, az asztma diagnosztizált betegségek, mivel ezek krónikusan fennállóak - különösen az asztma tekintetében. A fogággyulladás kikezelhető, tehát ebből a szempontból nem jelentős.
  A vérnyomásproblémája viszont kezelendő. Ez pontosabban azt jelenti, hogy célszerű alaposabban megvizsgáltatni a vérnyomással kapcsolatos panaszait, és rendszeres vérnyomásméréssel kimérni az ingadozásokat.
  Az orvos feladata mindebben a pontos diagnózis megállapítása (tehát pl. hogy elsődleges magas vérnyomásról van szó, vagy esetleg valamely szerv zavara, betegsége okozza a magas vérnyomást), illetve a kezelés beállítása akár gyógyszeres akár más úton és módszerrel.

  Célszerű és javasolt tehát a kardiológiai szakrendelés mielőbb felkeresése. Mivel közeli hozzátartozójának volt stroke-ja, ez annál inkább indokoltnak látszik!

  Jobbulást kívánok,
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Mellkasi fájdalom?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Tisztelt Doktor úr!

  Panaszaim a következőek: Pár napja enyhe szúró fájdalmat érzek a mellkasomon, a szív magasságában, de inkább a jobb oldalon. Ezzel együtt elől és hátul ezen a tájékon erős égető érzés a bőrömön. (Olyan érzés, mint amikor leég a bőr a napon.)...
  A mellkasi fájdalom minden esetben orvosi vizsgálatot igényel. Éppen azért mert el kell különíteni pl. az esetleges sürgősségi, szív-érrendszeri állapotokat (anginára gondolok) a gyomor-bélrendszer bántalmából adódó refluxtó, és azzal járó fájdalomtól.

  Tehát...

  Vérnyomásproblémák ifjúkorban

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Tisztelt Doktor úr!
  ... éves, ...kg, ... cm magas fiatalember vagyok. Érdeklődni szeretnék,hogy ezekkel az értékekkel van-e bármilyen probléma. A mérést kb április óta végzem és általában hetente egyszer mérem.Leülök 5-8 percet várok és mérem a vérnyomást. 96/51...
  Köszönettel vettük alapos, és részletekbe menő leírását és a "vérnyomás betegnapló" közzétételét.
  A mai definíció szerint a vérnyomásértékekben a 140/90 Hgmm határérték, amely szerint a normális szisztolés és diasztolés vérnyomás (tehát sz/d) ez alatti, azaz a 140...

  Fülzúgás, érproblémák

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Témakörök: fülzúgás, érbetegségek
  Tisztelt Doktor Úr!

  Véleményét szeretném kérni, ... éve szinte folyamatosan zúg a bal fülem,voltam fül-orr-gégegyógyászaton kétszer,kezeltek de azota sem változott semmi,talán még erősödött a fülzúgás,igazán csak este zavar lefekvéskor,csak a bal fülem zúg,morajló hang...
  A fülzúgás, fülcsengés is mint tünet természetesen számos betegség kísérő tüneteként jelentkezhet. Ahogyan leveléből látom, a fül-orr-gégészeti vizsgálatokon már túl van, tehát - ebben burkolt kérdésem, hogy egyensúlyszerv-problémát, labirintus-zavart ezek szerint nem...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre