2015. augusztus 31. hétfő, Erika, Bella napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Nyirokcsomó-duzzanat a nyakonMegválaszolva: 2010. november 15.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatHaematológia és transzfuziológiaInfektológia
  Tisztelt doktor úr!

  Refluxbetegségem van,és már egy jó ideje folyton gyulladásban vannak a nyaki nyirokcsomóim, de úgy elég rendesen.
  Voltam nyaki ultrahangvizsgálaton,és mindkét oldalon,15-20mm nagyságúak. A jobb oldalon egy, a bal oldalon néhány, így áll a leleten. Néha fájdalmas is kicsit, általában ég az egész nyakam, kivörösödik a bőröm és olyan mintha meg akarna gyulladni. Nagyon kellemetlen.
  Az a kérdésem, hogy ez lehet-e a refluxtól, vagy az nem okozhat ilyen gyulladást? Egyébként a refluxra nincs túlzottan panaszom, szedek rá egy Rabiprex nevű savcsökkentőt, ami elég jól rendben tartja.
  Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!
  A nyirokcsomók gyulladása, az ún. limfadenitisz, valamilyen fertőzés, vagy egyéb okú gyulladásos folyamat következménye. A nyaki nyirokcsomók az arc-, fül és nyak területén lévő nyirokfolyadékot gyűjtik össze. Az elváltozás hátterében általában valamilyen banális fertőzés áll, melynek gócát meg kell találni az orvosnak, és annak megfelelő kezelése után a nyirokcsomók is \"lelohadnak\" majd.

  A refluxszal nem valószínű az összefüggés, hacsak a visszaáramlott savas folyadék valahol a felső légutakban nem rakódott le, pl. garat, esetleg orrmelléküreg, homloküreg (?)
  Mivel előfordulhat, hangsúlyozzuk, \"-hat\", hogy a nyirokcsomóduzzanat, - megnagyobbodás mögött nem jóindulatú betegség húzódik meg, ezért annak hosszabb fennállása mást is sejtethet.

  Célszerű tehát azonnal orvoshoz fordulni, ha:

  • a kikezelt akut fertőzés megszűnt, de a nyirokcsomók nem húzódtak vissza,
  • ha a nyirokcsomó/k 1,5 cm-nél nagyobbak és növekednek
  • ha az elváltozás fájdalmatlan
  • ha a nyirokcsomó nem kimozgatható, és környezetével összekapaszkodik, tömött állományú.

  Jobbulást kívánunk!
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Fogyasztószer: ajánlott - nem ajánlott?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Témakörök: elhízás, diéta, terápia, gyógyszer
  Tisztelt Doktor Úr!

  Szeretném a véleményét kérni az Adipex nevű gyógyszerről. Sok fogyókúrát kipróbáltam már, de tényleg és kitartó is voltam, eddig:(
  A túlsúlyom 30 kg, és ez már fáj. Egészséges vagyok,nincs semmilyen betegségem, és még fiatal is talán, harmincas....
  A kérdéses gyógyszer, hatóanyaga phentermin, hazánkban nem törzskönyvezett és nem forgalmazott gyógyszer, ezt mindenképpen tudnia kell.
  Ennek nagy valószínűség szerint az az oka, hogy az amfetamin-családba tartozik kémiai szempontból, tehát szimpatikus idegrendszeri izgatószer,...

  Chlamydia fertőzés?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatInfektológia
  Chlamydiás fertőzésen estem át, papír szerint meggyógyultam, azonban a betegség kialakulása óta be van gyulladva a torkom, és nem múlt el.
  Egyéb tünetem nincs. A fertőzés augusztus elejétől október elejéig tartott körülbelül.

  Köszönöm a válaszát!
  A Chlamydia fajok az emberi szervezetben főként két típusú fertőzést okozhatnak, az egyik a nemi úton terjedő, a másik pedig a trachoma nevű szembetegség.

  Chlamydia esetén légúti fertőzésről nem számol be az irodalom, hacsak nem arról lehet esetleg szó, hogy maga a gyulladás...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre