2014. október 23. csütörtök, Gyöngyi napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Nyirokcsomó-duzzanat a nyakonMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatHaematológia és transzfuziológiaInfektológia
  Tisztelt doktor úr!

  Refluxbetegségem van,és már egy jó ideje folyton gyulladásban vannak a nyaki nyirokcsomóim, de úgy elég rendesen.
  Voltam nyaki ultrahangvizsgálaton,és mindkét oldalon,15-20mm nagyságúak. A jobb oldalon egy, a bal oldalon néhány, így áll a leleten. Néha fájdalmas is kicsit, általában ég az egész nyakam, kivörösödik a bőröm és olyan mintha meg akarna gyulladni. Nagyon kellemetlen.
  Az a kérdésem, hogy ez lehet-e a refluxtól, vagy az nem okozhat ilyen gyulladást? Egyébként a refluxra nincs túlzottan panaszom, szedek rá egy Rabiprex nevű savcsökkentőt, ami elég jól rendben tartja.
  Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!
  A nyirokcsomók gyulladása, az ún. limfadenitisz, valamilyen fertőzés, vagy egyéb okú gyulladásos folyamat következménye. A nyaki nyirokcsomók az arc-, fül és nyak területén lévő nyirokfolyadékot gyűjtik össze. Az elváltozás hátterében általában valamilyen banális fertőzés áll, melynek gócát meg kell találni az orvosnak, és annak megfelelő kezelése után a nyirokcsomók is \"lelohadnak\" majd.

  A refluxszal nem valószínű az összefüggés, hacsak a visszaáramlott savas folyadék valahol a felső légutakban nem rakódott le, pl. garat, esetleg orrmelléküreg, homloküreg (?)
  Mivel előfordulhat, hangsúlyozzuk, \"-hat\", hogy a nyirokcsomóduzzanat, - megnagyobbodás mögött nem jóindulatú betegség húzódik meg, ezért annak hosszabb fennállása mást is sejtethet.

  Célszerű tehát azonnal orvoshoz fordulni, ha:

  • a kikezelt akut fertőzés megszűnt, de a nyirokcsomók nem húzódtak vissza,
  • ha a nyirokcsomó/k 1,5 cm-nél nagyobbak és növekednek
  • ha az elváltozás fájdalmatlan
  • ha a nyirokcsomó nem kimozgatható, és környezetével összekapaszkodik, tömött állományú.

  Jobbulást kívánunk!
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Duzzadt, fájdalmas térd

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Helló! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy minden estére bedagad a térdem, fáj, pedig napközben nem duzzadt. Üdv:
  Ennek több oka is lehet. Térd ízületi kopás, un. artrózis, túlsúly miatti fokozott megterhelés, sportsérülés utáni állapot, vagy az alsó végtag vénas keringési elégtelensege. Mindenképp meg kell mutatni orvosnak, mert trombózis következmenye is lehet, sőt régen lezajlott...

  Ülőideg zsába

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Üdvözlöm! Kérem segítségét! Ülőideg gyulladásom van. Hogyan segithetek magamon? Válaszát köszönöm:
  Az Ön által említett kórt isiásznak is hívhatjuk, lényege a combot-medencét beidegző-mozgató idegek által közvetített fájdalom, melynek oka lehet gyulladás, porckorongsérv, csigolyakopás és még számos egyéb elváltozás. A heveny tünetek kezelése megoldható otthonában,...

  Triglicerid a vérben 1700

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Tisztelt Doktor Úr! Egy vérvizsgálat alapján kiderült, hogy a trigliceridszint a véremben 1700, a családorvosom szerint csoda, hogy élek. 32 éves vagyok, magasságom 1,70 m, testsúlyom pedig 92 kg. Nem gyógyszeres kezelessel szeretném ezt lecsökkenteni, hanem természetes módon - ha...
  A magas trigliceridszint, mint minden anyagcserezavar, leghatékonyabban sportolással es diétával csökkenthető. A magas triglicerid számos betegség tünete is lehet, ezeket természetesen ki kell zárni. Célszerű a gondozását erre szakosodott lipidambulancia felügyelete mellett végezni.
  Hirdetés

  Fokozza a látásélményt!

  Ismerős Önnek a probléma? Nem elég hosszú a karja, hogy elolvassa az apró betűs szöveget? Presbyopia – látásunk 40 éves kor felett változni kezd.

  Természetes szépség, korhatár nélkül

  A Biovanne most bebizonyítja: a szépség mindenki számára elérhető, kortól függetlenül. Már több, mint egy havi kúrán vannak túl a azok a nők, akiktől most első kézből hallható őszinte véleményük a népszerű szépségvitaminról.