2014. október 30. csütörtök, Alfonz napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    Roseola?Megválaszolva: 2014. szeptember 24.

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: GyermekgyógyászatInfektológia
    Tisztelt Doktor úr! 1 éves kisunokám Helsinkiben él. Ott az orvos szerint rozeolát kapott, ezt a betegséget én rubeola, v. rózsahimlő néven ismerem, vagy másról van szó? Az egyik veszélyes a terhes nőkre is, ha jól tudom! Tehát ugyanarról beszélünk? Köszönettel:
    A roseola vírusos gyermekbetegség, az esetek döntő többsége 3 éves kor előtt következik be. Jellemző bőrkiütésekkel jár. Nem azonos a rubeolával és terhességre sem veszélyes.


    További levelek a témában

    Nyirokcsomó probléma

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
    Jó napot! Problémám, hogy a nyakam bal oldalán megnagyobbodott 3 nyirokcsomóm. Az első több éve, melyet követett a második és a harmadik is. Az első kb. 4 cm körüli lehet, a második valamivel kisebb és a harmadik is kisebb. Továbbá elég rossz a vérképem. A vas értéke...
    A nyirokcsomó megnagyobbodás lehet súlyos betegség tünete, de lehet teljesen ártalmatlan jel is. Sokszor tapasztaljuk, hogy torokfájós, felső légúti, szájüregi sbt. gyulladások után, a megnagyobbodott nyirokcsomó mérete nem csökken, akár évekig is tapintható marad. Ebben az...

    Herpeszvírus-fertőzés

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
    Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megtudni, hogy milyen kenőcs jó a herpesz fertőzésre? köszönettel
    Számos kiváló aciklovir, famciklovir tartalmú kenőcs van forgalomban különböző gyári nevek alatt. Minthogy gyári neveket nem írhatunk le (a reklámtörvény ezt nem teszi lehetővé), javasoljuk, hogy forduljon gyógyszerészéhez: az említett kenőcsök ugyanis vény nélkül is...

    Herpesz lágylézer-kezelése

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
    Tisztelt Szerkesztők! Az origo honlapján olvastam,hogy lézeres kezeléssel a herpeszvírus elpusztítható. A későbbiekben érdeklődtem lézerklinikákon a módszerről, ők még életükben nem hallottak hasonlóról... Szeretném tényleg megtudni,hogy igaz volt-e az állítás, vagy...
    Az ún. lágylézer(softlaser, LLLT = low level laser therapy, vagy "class III/B" laser) a látható vörösfény-tartományban kiválóan alkalmas a fájdalom azonnali csillapítására és már 2 kezelés is elegendő a herpeszes terület gyógyításához. Az állítás nemhogy igaz, de már...
    Hirdetés