A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Sjögren-szindróma?

#Allergológia és klinikai immunológia #Reumatológia
2012.10.25. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Barátnőmnél Immunológus Sjögren szindrómára gyanakszik.Tünetei: a kisizületek bevannak néha gyulladva,a szája kiszárad és a szájszélek berepednek,a kezén és a lábán folyamatosan hámlik a bőr,krónikus ekcémára hasonlít,szinte nem érhet vízhez mert akkor a tünetek fokozódnak.(A szeme még nincs kiszáradva).Éjszaka arra kel,hogy viszket a nyaka és véresre vakarja.Borzasztóan idegesíti a keze,hogy így néz ki.Idősek otthonába dolgozik mint ápolónő és egész nap kesztyűben van.Már mindenféle krémet kipróbált szteroidos bőrápolóktól kezdve mindent de ezek használatától sem múlnak a tünetek.A kérdésem az lenne,hogy mit lehetne kipróbálni ,hogy a tünetek elviselhetőek legyenek.Köszönöm válaszát!

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Kérem nézze meg, olvassa el az autoimmun betegségekkel kapcsolatos cikkünket:

http://www.egeszsegkalauz.hu/diagnosztika/az-autoimmun-betegsegek-kisszotara-110860.html

és

http://www.egeszsegkalauz.hu/diagnosztika/mit-tudunk-az-autoimmun-betegsegekrol-2-resz-110862.html

Itt rövid utalás történik a Sjögren-szindrómára is.

Ami javasolható: reumatológus felkeresése ezzel a problémával, a Sjögren-szindróma, mint az összes többi, több szervet érintő betegség, tehát ebben több szakma is össze kellene fogjon, de legalábbis az immunológus és a reumatológus, főleg hogy ízületi gyulladás is jelentkezik több alkalommal.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.