2014. október 31. péntek, Farkas napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    Streptococcus fertőzés utánMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatInfektológia
    Tisztelt Doktor úr! Huszonéves férfi vagyok, a panaszaim a következők lennének. A panaszaim a 2 hónappal ezelőtti megfázásom után keletkeztek, amikor 1 hétig lázas voltam, nyelési problémáim is voltak, valamint a fülem is fájt nyeléskor. A következő héten ezek elmúltak, de akkor köhögtem és köpetet ürítettem (sárgás-zöld színű). Sajnos nem tudtam háziorvoshoz menni, ezért otthon kúráltam ki magam, de rá 2 hétre egyik reggel úgy keltem, hogy fáj a bal vállam és a nyakam. Ekkor azt hittem, hogy csak elaldutam, de később már a bal karom is zsibbadt, bizsergett és olyan volt mintha izomlázam lenne. Ekkor elmentem a háziorvosomhoz, aki csak Voltaren 50 mg-os gyógyszert írt fel. A panaszaim enyhültek a karomban, de a lábamban és a csípőmben, deréktájon is megjelentek. Ekkor visszamentem ismét amikor is a számba is belenéztek és kiderült, hogy a bal mandulám meg van nagyobbodva. Elküldtek vér- és vizeletvizsgálatra. Minden érték jó, csak az AST-m lett 1336 a 200-as megengedetthez képest. Így kiderült, hogy Streptococcus fertőzésem van, ezért antibiotikumot kaptam Aktil Duo-t 2 hétig. A végtagfájdalmaim enyhültek, de nem múltak el, viszont a mandulám ugyan olyan nagy mint, a kezelés előtt. Voltam fül-orr-gégészeten is. Ott az egyik orvos azt mondta, hogy ez egy heges góc és ki kellene szedni, a másik viszont megnyomkodta és genny nem jött ki belőle így elküldött reumatológiára. A reumatológia előtt még volt egy ismételt vér- és vizeletvizsgálat, amiben az AST szint csökkent 933-ra, de a Se C-reaktiv protein szint emelkedett 7,10-re, valamint a neutrophil% 77,4 re növekedett a lymphocyta% 14,8-ra csökkent és az absz. neutrophil szintem is csökkent 1,00. Ezek minimális eltérések a megengedetthez képest, a többi eredmény szintén jó. A reumatológus is megvizsgált. A bal mandulám még mindig ugyanolyan nagy, de panaszt nem okoz, csak néha a nyelésnél. Így nem tudom mi lehet az oka a fáradékonyságnak, izomgyengeségnek? Lehet a megfázás utáni immungyengeség, vitaminhiány és nem is nagyon mozogtam... Kérem mondjon Ön is véleményt! Köszönettel:
    Önnek volt egy Streptococcus fertőzése, melyre nagyon jellemző a C antigénnel szembeni allergia. Ez nagyon veszélyes, szívbelhártya gyulladást, vesegyulladást,ízületi gyulladást, és sok-sok egyéb, ún. poszt-streptococcalis betegséget okozhat. Ezért a megfelelő kezelés a tartós, nagy dózisú penicillin-terápia. Javaslom, mielőbb forduljon belgyógyász szakorvoshoz, aki, a megfelelő kezelést előírja - még mielőtt nem lesz veseelégtelensége, szívbillentyű-hibája, vagy egyéb Streptococcus-allergia eredetű betegsége. A laboratóriumi leleteinek különösebb haszna nincs - csak a hozzáértő szakorvos segítheti ki a bajból!


    További levelek a témában

    Duzzadt, fájdalmas térd

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
    Helló! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy minden estére bedagad a térdem, fáj, pedig napközben nem duzzadt. Üdv:
    Ennek több oka is lehet. Térd ízületi kopás, un. artrózis, túlsúly miatti fokozott megterhelés, sportsérülés utáni állapot, vagy az alsó végtag vénas keringési elégtelensege. Mindenképp meg kell mutatni orvosnak, mert trombózis következmenye is lehet, sőt régen lezajlott...

    Ülőideg zsába

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
    Üdvözlöm! Kérem segítségét! Ülőideg gyulladásom van. Hogyan segithetek magamon? Válaszát köszönöm:
    Az Ön által említett kórt isiásznak is hívhatjuk, lényege a combot-medencét beidegző-mozgató idegek által közvetített fájdalom, melynek oka lehet gyulladás, porckorongsérv, csigolyakopás és még számos egyéb elváltozás. A heveny tünetek kezelése megoldható otthonában,...

    Triglicerid a vérben 1700

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
    Tisztelt Doktor Úr! Egy vérvizsgálat alapján kiderült, hogy a trigliceridszint a véremben 1700, a családorvosom szerint csoda, hogy élek. 32 éves vagyok, magasságom 1,70 m, testsúlyom pedig 92 kg. Nem gyógyszeres kezelessel szeretném ezt lecsökkenteni, hanem természetes módon - ha...
    A magas trigliceridszint, mint minden anyagcserezavar, leghatékonyabban sportolással es diétával csökkenthető. A magas triglicerid számos betegség tünete is lehet, ezeket természetesen ki kell zárni. Célszerű a gondozását erre szakosodott lipidambulancia felügyelete mellett végezni.
    Hirdetés