2015. augusztus 31. hétfő, Erika, Bella napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Szemszárazság okaMegválaszolva: 2010. december 15.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Allergológia és klinikai immunológiaReumatológia
  Témakörök: autoimmun betegség
  Hetvenhez közel járó nő vagyok. 4 éve fennálló, szinte állandó orrfolyásom és szemszúrásom (szemszárazság) van.
  Az allergia vizsgálat nem talált allergént. CT vizsg. is történt, negativ lett. A felírt gyógyszerek nem érnek semmit. Hová fordulhatok?
  Az életminőségem erősen leromlott emiatt.
  Várom szíves válaszukat!
  Tisztelettel:
  Természetesen csak a leírtak alapján tudunk tájékozódni.
  Ha valóban több éve fennáll a szemszárazság, akkor gondolni kellene/lehetne az ún. sicca-szindrómára, amely ténylegesen a szem állandó (fájdalmas) szárazságával járó betegség, természetesen egyéb tünetekkel kísérve. Jellemző lehet a szájszárazság is, egyéb nyálkahártyák szárazsága, gyulladt állapota (pl. légutak, esetleg nemi szervek). Rekedt hang, köhögés, gyakoribb fertőzés fordulhat elő - ennek következtében.

  Miután ez - amit leírtunk - autoimmun betegség, számos ízületi panasz is követheti, kopás, fájdalmak, szöveti zavarok, esetleg érgyulladások megjelenése.

  A fogalmazás azért is óvatos, mert levelében mindezek meglétére nem utalt.

  Bizonyosan nem allergiáról van szó, nagyobb a valószínűsége az autoimmun eredetű betegségnek, tehát ebben az irányban lenne célszerű tovább vizsgálódni.

  Ez reumatológus, és/vagy klinikai immunológus feladata, ők foglalkoznak az autoimmun betegségekkel.

  Remélem, tudtunk ezzel tanácsot adni Önnek!
  üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Sokízületi gyulladás?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Allergológia és klinikai immunológiaReumatológia
  Tisztelt Doktor ur!

  Szeretnem tudni, hova kihez forduljak. Az ujjaim,a tenyereim fajnak,a vallaim konyokeim,most mar a forgoim es a terdeim is kezdenek fajni.
  A reumotologian, masszazst, galvanos kezelest es a gerincemre is kezelest kaptam, de a panaszaim erosodtek,annyira,hogy aludni sem...
  A levelében foglalt tünetek mégiscsak valamilyen mozgásszervi zavarokra utalnak, maelyeknek a háterében régebben "sokízületi gyulladás"-nak (PCP) nevezett jelenség állhat, amely egyfajta autoimmun betegség. Ez azt jelenti, hogy a szervezet maga "támad" a szervezetre, vagyis az...

  Ujjak kirepedezése, görbülete, fájdalma

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Reumatológia
  Tisztelt Doktor Ur !

  Nagyon regi problemaval kuzdok, (legalabb 10 eve ), idonkent felrepedezik a bor az ujjaimon, valamint egyik-masik meg is gorbult (felso ujj-perc ) ami a nyari idoszakban szinte teljesen elmult, - marmint a repedezes -, a gorbulet maradt . Megprobaltam dietazni ,ennek mar kb 7...
  Tisztelt Levélíró!

  Két dolog: a kézujjainak meggörbülése valószínűleg reumatológiai, tehát mozgásszervi probléma, ez sajnos nem ritka jelenség, érdemes lenne - ha még eddig nem tette - reumatológusnak megmutatni a kezeinek, ízületeinek az általános állapotát,...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre