2015. augusztus 29. szombat, Beatrix, Erna napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Szorongás, kezelés, szívritmuszavarMegválaszolva: 2011. szeptember 5.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: BelgyógyászatPszichiátria
  Tisztelt Doktor nő/úr!
  Két hete írtam, hogy bizonytalanságérzetem van.Olyan mintha nem tudnám tartani magamat. Minden vizsgálaton voltam (teljes vérkép, pajzsmirigy,orr-fül-gégészet,neurológia,kardiológia,minden negatív),elmentem pszichiáterhez. Generalizált szorongást állapított meg. Kaptam Coaxil 12,5 mg gyógyszert. 8 napja szedem 2x1-t..Amióta szedem mindennap van szívritmus zavarom.A gyógyszer szedése előtt volt, hogy két hétig sem éreztem. Már lassan nem merek elmenni itthonról, mert félek a rosszulléttől.10 éve van mitrális prolapsus-om, extrasystoléval. Concort szedek rá 5 mg felét. Omeprazol Hexal 20 mg 1x1 szedek a gyomorsavamra és Magnézium B6-t.
  Megszeretném kérdezni, hogy Coaxil gyógyszer kiválthatja a szívritmus zavart? Esetleg másik gyógyszert kellene szednem? Ön mit tanácsol?
  Köszönöm válaszát.
  A leírás és a gyógyszerek alapján valószínűsíthető, hogy a gyógyszerelésébe újonnan beállított Coaxil (tianeptin) okozza e tüneteket. Annak leírásában ugyanis szerepel, hogy mellékhatásként:
  \"Gyakori: szívdobogás, extrasystole, szívkörüli fájdalom\" fordulhat elő.
  Miután ez gyakori tünet tehát 1-10% körüli a betegek körében, elképzelhető, hogy ez váltotta ki a kellemetlen extrasystolékat, főként ha Önnek tudott módon van mitrális prolapsusa.
  Javaslom, a szorongás kezelésére kérjen más gyógyszert, elég széles a paletta, lehet olyan készítményt találni - ha mindenképpen szükséges a szorongás kezelése - amelynek nincsenek, vagy csekélyebbek a szív-érrendszeri mellékhatásai.

  Üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Szédülés, szorongásoláds, depresszió

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Pszichiátria
  Témakörök: szorongás, depresszió
  Tisztelet Doktor úr!
  én 35 éves anyuka vagyok 6 éve szedem a 0.5mg rivotrilt és a szerta depit napi 1-1 et,mostanába folyton szédülök ájulás környékez nem merek kimenni sem a fejem is meg a derekam is fáj nagyon nem tudom már mit tegyek az orvosom azt mondta szedjem a...
  Mivel mindkét gyógyszer központi idegrendszerre ható készítmény, itt mindig feltételezhető, hogy a mellékhatások között szerepelhet pl. a fejfájás, szédülés, fülzúgás stb. A Rivotril esetén (clonazepam) konkrétan szerepel is az alkalmazási előírásban, hogy szédülést...

  Vérnyomásproblémák ifjúkorban

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Tisztelt Doktor úr!
  ... éves, ...kg, ... cm magas fiatalember vagyok. Érdeklődni szeretnék,hogy ezekkel az értékekkel van-e bármilyen probléma. A mérést kb április óta végzem és általában hetente egyszer mérem.Leülök 5-8 percet várok és mérem a vérnyomást. 96/51...
  Köszönettel vettük alapos, és részletekbe menő leírását és a "vérnyomás betegnapló" közzétételét.
  A mai definíció szerint a vérnyomásértékekben a 140/90 Hgmm határérték, amely szerint a normális szisztolés és diasztolés vérnyomás (tehát sz/d) ez alatti, azaz a 140...

  Gyógyszerszedés és szoptatás

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat
  Témakörök: gyógyszer, szoptatás
  Tisztelt Doktor Úr!
  Szeretném megkérdezni, h. szoptathatok-e Ciprinol500 szedése mellett??
  A kislányom ráadásul Supraxot szed, mert tüdőgyulladása volt.
  Előre is köszönöm!
  A kérdéses gyógyszer kinolon típusú antibiotikum, alkalmazási előírásában a következő szerepel:
  "A ciprofloxacin kiválasztódik az anyatejjel. Az ízületi károsodás lehetséges kockázata miatt a ciprofloxacin szoptatás alatt nem alkalmazható."

  Tehát meg kellene beszélni a...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre