Jelenlegi hely

Hirdetés
Doktor Úr! Lépcsőn felfelé menet kissé fáj a térdem,lefelé menet viszont sokszor nagyon fáj. Ha nem terhelem akkor is fáj időnként. A múlt évben is volt ilyen, de kb.1-2 héten belül elmúlt. Most viszont már több mint másfél hónapja nem akar elmúlni. Aflamint szedek, némileg javul. Mivel próbálkozzak? Magne B6, IBUMAX 600mg. Szedhetem-e Coverex,Cavinton,Betaloc mellett. Köszönöm szépen válaszát!
A fájdalom tünet és nem betegség. A fájdalom okát kellene azonosítani és célzottan kezelni annak érdekében, hogy tartós panaszmentességet lehessen elérni. A gyógyszereinek párosítása nem túl szerencsés. Az IBUMAX ui. csökkenti a Coverex és a Betaloc vérnyomáscsökkentő hatását, de nem akadályozza meg mellékhatásaik kialakulását. A kezelés szempontjából a MagneB6 és a Cavinton közömbös. Mindenképp az alapbetegség kimutatására és ortopéd szakorvosi ellátására lenne inkább szükség. A túl sok gyógyszer együttes szedése veszélyes lehet. Az Ibumaxnak is számos mellékhatása, szövődménye, gyógyszerkölcsönhatása van, ami sokkal veszélyesebb lehet, mint a térdfájás. Javaslom, forduljon ortopéd szakorvoshoz. Tőle várhat hathatós segítséget.

További levelek a témában

Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!

Körülbelül ... hónapja tapasztaltam gyaloglás közben hogy, ahogy lépek a fejemben hátul pattog -kattog valami, ez sajnos azóta is fennáll sőt ha mozgatom a fejem , nyakam recseg ropog mindenem ez a testemre is vonatkozik . ... éves ... cm és ... kg vagyok és folyamatosan ülő munkát végzem, talán ez okozza a problémát abszolút mozgásszegény az életmódom. Futni szerettem volna , de nagyon zavar a pattogás futás közben szeretném elmulasztani, nem vagyok benne biztos hogy most inkább mozogjak vagy sem mi tesz jót? Elkezdtem kalcium tablettát szedni, gondoltam hátha van valami hiány a testemben. Pár hete futólag rákérdeztem egy Reumatológián (kisérő voltam csak) hogy mitől lehet de viccesen rám nézve csak annyit mondott az orvos hogy hízzak egy kicsit és elmúlik. Nem hinném hogy ez a baj, mindig ez volt a súlyom kivéve amikor szültem. Mi tévő legyek? Kérem segítsen milyen irányba induljak. Télen volt egy elhúzódó fülkürthurutom. Egyébként semmi fájdalmam nincs. Olyan mintha be lennék rozsdásodva.
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

A nyaki gerincszakaszon észlelhető pattogó/kattogó hangra utalt, amelyet mindenképpen érdemes kivizsgáltatni. Az egészen bizonyos, hogy az ülő életmód ennek nem kedvez (általában az egészségi állapotnak nem kedvez egyáltalán.)
El kellene jutnia, főként ha ezek a tünetek tartósabban nem múlnak, esetleg romlanak, vagy egyéb tünettel társulnak, tehát el kellene jutnia reumatológiai, vagy ortopédiai szakrendelésre mielőbb. Egy nyaki felvétel fontos lenne, látni, hogy konkrétan van-e eltérés, pl, kopás vagy egyéb elváltozás. A szakorvos tud majd ebben diagnózist mondani és - ha szükséges - kezelési módot ajánlani.

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
48 éves férfi vagyok.
Állómunkát végzek, 14-15 órát. 3-4 órai munka után heves fájdalmat érzek a sarkam belső feléban, szúr, nyilal, erőssen viszket!
cipőváltás, pihentetés után rövid időre gyengűl a fájdalom, de kezdődik kis idő múlva előről.
Sokszor már ráállni sem tudok.

Aludni is nehezen tudok tőle, ébredés után is fájdalmaim vannak.

Bal csuklóm is rendszeresen fáj, gyenge.

Régen sok alkoholt fogyasztottam, nem étkeztem rendszeresen.
Lehet-e ez túlterheltség, esetleg köszvény?

Javaslata?
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

Leírása alapján tudok tájékozódni, első körben úgy tűnik, hogy a túlterheléstől és az igen hosszú állóhelyben végzett munkától ún. sarkantyú (steril gyulladás a saroktájon) alakulhatott ki, ami valóban alkalmasint heves fájdalommal jár.
Javaslom mielőbb ortopéd szakorvos felkeresését ezzel a panasszal, számos módszer van, a steril csonthártyagyulladás megszüntetésére, kezelésére, egyik, amire gyakorlatilag magától jött rá, a megfelelő cipő (ezzel együtt megfelelő betét) viselése.

Meg kell nézetnie, mert a felvételen látszani fog, milyen kiterjedésű a gyulladás, és az orvos annak megfelelően rendel majd kezelést.

Tudom, hogy ez a legnehezebb, de ezt a fajta terhelést kellene valamilyen módon csökkenteni.

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!
Egy csontkinövést vettem észre a fejemen amit megmutattam a háziorvosomnak aki elküldött röntgenre ahol ezt megerősítették "A tuber-occypitalis externán kb. ... cm-es exostosis látható."de a háziorvosom nem tudta pontosan megmondani hogy hova menyek ezzel a problémával (sebészet,bőrgyógyászat...). Ezért ebben segítséget,tanácsot szeretnék kérni.
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

Eléggé speciális problémája, a csontkinövés általában a lábfejen, lábon jellemzőbb valóban. Javaslom, hogy először keresse fel a sebészeti szakrendelést. Ezt a műtétet kórházi osztályon tudják csak elvégezni, nagy valószínűség szerint ortopédiai osztályon. Bőrgyógyász ilyen problémával nem foglalkozik.

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt doktor Úr!

... éves, túlsúlyos, időnként magas vérnyomás+cukor. Mindkét lában évtizedek óta visszeres.Semmilyen gyógyszert nem szedek.
Újabban bal lábam forgónál annyira fáj, hogy 100m után meg kell állnom.Egyébként mindkét lábam járás közben "nehéz", fáj. Angiológia vizsg.:"Varicositas.Motoriuma ép. Perifériás keringése megtartott.Carotisokon zörej nem hallható.Perif arteriák tap.Cappilalris visszatelődés norm.Folyamatoshullámu Dopplerrel alsóvégtagi mélyvénái átjárhatóak."
További utasítást (kezelés, gyógyszer) nem kaptam.
Mi a további teendőm, hogy megszüntethessem a fájdalmam és újra tudjak járni?
Válaszát nagyon várom, előre is köszönöm
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

Örömmel olvastam, hogy semmilyen gyógyszert nem szed... az már kevésbé örömteli, hogy mindezt magas vérnyomás és cukorbetegség mellett teszi... Mindkettő igen erőteljes kockázati tényező a szív- és érbetegségekre, a stroke-re, ezt nyilván Ön is tudja.
A lábfájdalomnak több oka lehet, de mivel itt forgó név alatt a combnyakat értjük, feltehetően kopás eredetű probléma áll fenn, és indokolt lehet a csípőprotézis behelyezése a kopott combcsontfej helyére.
Ebben a tekintetben ortopéd szakorvos kell döntsön, fel kell keresni, a várólisták ebben a tekintetben nem rövidek.
Az angiológiai lelet a végtagi ereket illetően jónak mondható.
Javaslom az ortopéd szakorvos mielőbbi felkeresését. A magas vérnyomás és cukorbetegség kezelését is javaslom, a háziorvos ill. belgyógyász be tudja állítani.

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!
Körülbelül ... hónapja hogy egy rossz mozdulattal becsípődött a nyakam és azóta egyre csak romlik az állapotom.Több orvosnál jártam különböző gyogyszereket irtak fel, amik nem hatottak semmit, inyekciókat is kaptam a nyakcsigolyámnál és azok sem voltak eredményesek. Viszont már a fejemben erős nyomást érzek. Mi lehet ezek közt az összefüggés? Mi segítne rajta? Lehetnek súlyosabb következményei?
Előre is köszönöm a válaszát!!!

Megjegyzések:
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

Ezekkel a panaszokkal (nem tudván milyen orvosi ellátásban részesült ezidáig) célszerű lenne mielőbb felkeresni az Országos Gerincgyógyászati Központot, vagy az Amerikai úton az Országos Idegsebészeti Intézetet, alaposabb vizsgálat céljából!

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
jo napot , az lenne akerdesem, hogy milyen oka lehet annak h folyamatosan faj a jobb labamon a sarkam, es nyillaldosik.
koszonom valaszat.
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

Rendkívül rövid leírására, minden egyéb ismerete nélkül azt tudom önnek válaszolni, hogy keresse fel az ortopéd szakrendelést, egy vizsgálatot és röntgent követően meg tudják mondani, mi lehet a probléma oka.

üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!
A párom térdproblémájával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Néhány hónapja panaszkodik, hogy járás közben meg-megroggyan a térde, mint aki éppen össze akar esni. Ez elég zavaró számára, illetve aggasztja is, hogy nehogy komolyabb betegség legyen, de egyenlőre orvoshoz még nem fordult. Fájdalomról nem panaszkodik, bár régebben elég sokat "kattogott" a térde. A párom .... éves, tehát nem időskori izomgyengeségre gondolnánk, viszont szerintem főleg az elmúlt kb. 2-3 évben igen erős terhelésnek volt kitéve (költözés, cipekedés lépcsőn, illetve munkájából kifolyólag teherautóról lepakoláskor fel-le ugrálás a platóra). Legyen szíves segíteni, milyen betegségre utalhat ez a tünet, illetve ortopéd vagy reumatológus szakorvost keressen fel kezelés céljából.
Válaszát előre is megköszönve.
Tisztelettel:
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

A járás közben adódó problémáknak is számos oka lehet, de két kézenfekvőbb:
1. a térdízülettel, porcokkal, térdszalagokkal kapcsolatos probléma, zavar
2. Az alsó lábszár keringési zavara

Leírása alapján valószínűbbnek látszik az első lehetőség, tehát valóban ortopéd ill. reumatológus szakorvost kellene felkeresni mielőbb, mert ezek a tünetek maguktól nem fognak/nem tudnak rendeződni.

Üdvözlettel:
Szakértő:
Szakterület:
Kérdés:
Tisztelt Doktor Nő/Úr !

Talán ott kezdeném, hogy volt egy gerinc műtétem kb ... éve ami jól sikerült. Majd minkét térdemet meg kellett műteni. Az egyikben oldalt volt egy un. Becker ciszta a másikat kopás miatt. ... éves vagyok. A következő problémám van jelenleg:
A jobb lábszár jobb oldalán tenyérnyi részen olyan érzésem van mit amikor hideg huzat éri a bőrt. Először ritkán éreztem de ez mostanra állandósulni látszik. Minkét kezem könyöktől lefelé zsibbad, csuklótól a kézfejemig. A z ujjaim nem csak a kézfejet borító bőrön érzem és ez néha fájdalommal is jár.. A jobb vádlim és a sípcsontot borító szövetekben néha érdekes akaratlan mozgások ideg rángások vannak. Ez szemmel látható mozgás. Elég fáradékony vagyok az utóbbi időben . Gyógyszert nootropilt szedek Fülzúgásra . Ezeket a tüneteket milyen probléma okozhatja ? Kell e aggódnom az elkövetkező időkben ?
Válaszukat előre is köszönöm.
Válasz:
Tisztelt Levélíró!

A korábbi gerincműtétet követő tünetek (zsibbadás, fájdalom, érzéketlenség, hidegérzés) eléggé egyértelműen jelzik az idegrendszeri érintettséget, pontosabban a lefutó idegekben észlelhető, gerinc/csigolya eredetű zavart.
Feltehetően a műtét után néhány éven át voltak kontrollvizsgálatok erre vonatkozóan.
A problémával kapcsolatosan mindenképpen kellene lépni, ha vissza tudna menni az operációt végző idegsebészhez/ill. az intézménybe, talán az lenne a legjobb mivel ott minden adat meg kell legyen az Ön betegségét, műtétjét illetően.
Ha ez valamilyen ok miatt már nem megoldható, akkor fel kellene beutalóval keresni gerincgyógyászati osztályt, javaslom pl. Budapesten az Országos Gerincgyógyászati Központot, ill. vidéken a vonatkozó betegségekkel foglalkozó egyetemi intézmények valamelyikét (Pécs, Szeged, Debrecen).

Üdvözlettel: