2015. szeptember 2. szerda, Rebeka, Dorina napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Végtagok zsibbadásaMegválaszolva: 2012. augusztus 16.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: KardiológiaInfektológia
  Tisztelt Doktor Úr!

  Kb. 2 hónapja állandó jelleggel zsibbad a bal kézfejem és a bal lábfejem. Kellemetlen bizsergő érzés, főleg fekvő helyzetben. Néha intenzívebb, mintha egy hullám szaladna végig a testem bal oldalán. Az elmúlt napokban már enyhe hasogató fájdalmat is éreztem a talpamban éjszaka. Ha felemelem a karomat merőlegesen a testemhez képest, intenzív pulzálást érzek az ujjaimban a szívritmusnak megfelelő ütemben. Emellett nagyon gyengének érzem magam, főleg ha lépcsőkön kell felmenni. Voltam neurológusnál, csináltak agyi CT-t és MRI-t, nyaki röntgent, nem találtak agyi rendellenességet. Voltam ultrahangon, ahol a nyaki ereket vizsgálták, ott sem találtak semmit. Keringési probléma vagy a szívműködés rendellenessége okozhat ilyen tüneteket? A vérképem is rendben van, bár CRP, ASLO és LATEX értéket nem vizsgáltak. Régebben krónikus mandulagyulladást állapítottak meg, amit azóta sem kezeltettem. Nem tudom, annak köze lehet-e ezekhez a tünetekhez.
  Tisztelt Levélíró!

  Mindennek mindenhez lehet köze...

  A leírt tünetek idegbántalomra utalnak, melynek kiváltó okát kellene megtalálni. Valószínű, hogy a háttérben valamilyen gyulladás áll fenn, népszerűen gyulladásos góc, tehát ahogy Ön említi a krónikus mandulagyulladást, elképzelhető, hogy az gócként működik, vagy valamely más szervben is lehet góc. Érdemes lenne mindenképpen:
  1. megtalálni a gyulladás forrását
  2. amennyiben a krónikus mandulagyulladás még mindig fennáll, azt megpróbálni kezelni, előtte tenyésztést végeztetni stb. (belgyógyász-infektológus, ill. fül-orr-gégész a szakértő ebben)

  Keringési probléma, szívműködési zavar is okozhat, éppen a keringés romlása miatt fájdalommal járó tüneteket (elsősorban mellkasi fájdalom formájában). Ezt is ki kellene záratni, kardiológiai vizsgálattal, EKG-val, egyéb műszeres vizsgálatokkal.

  Üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Reflux, vagy valami más?

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Tisztelt Doktornő/Úr!
  3-4napja furcsa forróság érzetre lettem figyelmes a jobb mellem alatt,amit nem tudok megmagyarázni.Ez az érzés elég sürűn előjön,néha akár 5-10 percenként is.Nem kellemetlen,olyan mintha erős napsütés érne.Ritkán érzem a hátamon is,szintén a jobb...
  Tisztelt Levélíró!

  Csak a leírtakra tudok támaszkodni, mivel előző betegségek, esetleges gyógyszerszedés, műtét. traumás sérülés, örökletes betegségek stb. nem szerepeltek a levelében.
  A mellkasi forróságérzet pontosabban mellkasi fájdalom, lehet többféle...

  Nőgyógyászati vizsgálat - HIV, HPV megállapítható?

  Szakértő neve: dr. Biró Balázs
  A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
  Kedves doktorúr/nő! Az lenne a kérdésem,hogy egy rutin nőgyógyászati vizsgálat során,kimutatják e a klönböző fertőzéseket,vagy vizsgálat során keltenek gyanut ezen betegségek jelenléte??(Hiv,HPV.....stb)
  A rutin nőgyógyászati vizsgálat során megállapítható bizonyos fertőzések gyanúja, a HIV-é nem.
  A HPV fertőzés gyanúját elsősorban a méhnyakszűrés eredménye alapján lehet felvetni.

  Üdvözlettel:

  Szívritmuszavar, gyógynövények

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Témakörök: szívritmuszavar
  Tisztelt Doktor Úr!

  Férjem, szívritmus zavarára Concort /5 mg/ 1 szemet,Areix /100 mg/ 1 szemet,valamint Legalon /140 mg/ szed naponta.Milyen bio készítményt javasol a szívritmusára?Válaszát,előre is köszönöm!
  Tisztelt Levélíró!

  Ha jól értelmezem sorait, kedves férjének szívritmuszavara mellett májártalma is van, mivel a Legalont kizárólag a májműködés zavarai esetén alkalmazzák.
  A Concor (bisoprolol) elsősorban a magas vérnyomás és a mellkasi fájdalom (angina)...
  Hirdetés

  Ha ezt Kleopátra tudta volna!

  Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

  Tovább a cikkre