2014. október 31. péntek, Farkas napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

  Orvos válaszol

  Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

  Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

  dr. Altorjai Péter
  dr. Biró Balázs
  dr. Dobróka Tamás
  dr. Pallay Kinga
  dr. Székely Gábor

  Orvos válaszol találatok

  Keresőszó:
  Összes találat: 1 db

  Végtagok zsibbadásaMegválaszolva: 2014. szeptember 24.

  Szakértő neve: dr. Székely Gábor
  A kérdés szakterületi besorolása: KardiológiaInfektológia
  Tisztelt Doktor Úr!

  Kb. 2 hónapja állandó jelleggel zsibbad a bal kézfejem és a bal lábfejem. Kellemetlen bizsergő érzés, főleg fekvő helyzetben. Néha intenzívebb, mintha egy hullám szaladna végig a testem bal oldalán. Az elmúlt napokban már enyhe hasogató fájdalmat is éreztem a talpamban éjszaka. Ha felemelem a karomat merőlegesen a testemhez képest, intenzív pulzálást érzek az ujjaimban a szívritmusnak megfelelő ütemben. Emellett nagyon gyengének érzem magam, főleg ha lépcsőkön kell felmenni. Voltam neurológusnál, csináltak agyi CT-t és MRI-t, nyaki röntgent, nem találtak agyi rendellenességet. Voltam ultrahangon, ahol a nyaki ereket vizsgálták, ott sem találtak semmit. Keringési probléma vagy a szívműködés rendellenessége okozhat ilyen tüneteket? A vérképem is rendben van, bár CRP, ASLO és LATEX értéket nem vizsgáltak. Régebben krónikus mandulagyulladást állapítottak meg, amit azóta sem kezeltettem. Nem tudom, annak köze lehet-e ezekhez a tünetekhez.
  Tisztelt Levélíró!

  Mindennek mindenhez lehet köze...

  A leírt tünetek idegbántalomra utalnak, melynek kiváltó okát kellene megtalálni. Valószínű, hogy a háttérben valamilyen gyulladás áll fenn, népszerűen gyulladásos góc, tehát ahogy Ön említi a krónikus mandulagyulladást, elképzelhető, hogy az gócként működik, vagy valamely más szervben is lehet góc. Érdemes lenne mindenképpen:
  1. megtalálni a gyulladás forrását
  2. amennyiben a krónikus mandulagyulladás még mindig fennáll, azt megpróbálni kezelni, előtte tenyésztést végeztetni stb. (belgyógyász-infektológus, ill. fül-orr-gégész a szakértő ebben)

  Keringési probléma, szívműködési zavar is okozhat, éppen a keringés romlása miatt fájdalommal járó tüneteket (elsősorban mellkasi fájdalom formájában). Ezt is ki kellene záratni, kardiológiai vizsgálattal, EKG-val, egyéb műszeres vizsgálatokkal.

  Üdvözlettel:


  További levelek a témában

  Nyirokcsomó probléma

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
  Jó napot! Problémám, hogy a nyakam bal oldalán megnagyobbodott 3 nyirokcsomóm. Az első több éve, melyet követett a második és a harmadik is. Az első kb. 4 cm körüli lehet, a második valamivel kisebb és a harmadik is kisebb. Továbbá elég rossz a vérképem. A vas értéke...
  A nyirokcsomó megnagyobbodás lehet súlyos betegség tünete, de lehet teljesen ártalmatlan jel is. Sokszor tapasztaljuk, hogy torokfájós, felső légúti, szájüregi sbt. gyulladások után, a megnagyobbodott nyirokcsomó mérete nem csökken, akár évekig is tapintható marad. Ebben az...

  Ízületi fájdalom

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Kardiológia
  Jó napot kívánok! Az egész egy mandulagyuladással kezdődött, amit szerencsésen ki is hevertem. Utána azonban megmaradt az ízületi fajdalom. Vajon milyen gyógyszer tudná csökkenteni, esetleg megszüntetni ezt a fájdalmat? Előre is köszönöm!!
  A torokmandula-gyulladást leggyakrabban a Streptococcus nevű baktérum okozza. A baktérium ellen termelődött ellenanyagok sajnos néha hozzákötődhetnek a szervezet saját sejtseihez is (szívbelhártya, ízület, bőr alatti szövetek), és károsítják azokat. Az ízületi fájdalom ennek...

  Herpeszvírus-fertőzés

  Szakértő neve:
  A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
  Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megtudni, hogy milyen kenőcs jó a herpesz fertőzésre? köszönettel
  Számos kiváló aciklovir, famciklovir tartalmú kenőcs van forgalomban különböző gyári nevek alatt. Minthogy gyári neveket nem írhatunk le (a reklámtörvény ezt nem teszi lehetővé), javasoljuk, hogy forduljon gyógyszerészéhez: az említett kenőcsök ugyanis vény nélkül is...
  Hirdetés