A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Vérnyomásesés?

#Belgyógyászat #kardiológia
2010.09.30. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr!

Huszonéves vagyok. Az lenne a problémám,hogy hirtelen elkezdek szédülni, majd hirtelen mint ha elájulnék egy röpke pillanatra, ezután kezd el fájni a fejem.

Mi lehet ennek az oka, mert sajnos mostanában gyakrabban fordul elő?

Válaszát előre is köszönöm!

Hirdetés

Válasz:

A tüneteket csak röviden írta le, tehát erre alapozva a legegyszerűbb válasz az lehet, hogy vérnyomásprobléma, nevezetesen hipotónia, azaz alacsony vérnyomás - illetve hirtelen vérnyomásesés. A fejfájás ennek következménye.

Először meg kellene keresni a háziorvosát, és vérnyomást méretni, de nem egy alkalommal, mert egy mérés alapján nem lehet diagnózist mondani.

Ha egyéb tünetei is erre utalnak, akkor ő fog terápiát beállítani, de általában az alacsony vérnyomás nem szorul kezelésre. Ha hirtelen fekvő helyzetből felálláskor keletkezik ez a jelenség, az ún. ortosztatikus hipotónia, ami csak a helyzetváltoztatás miatt áll be.

Ha nem vérnyomásprobléma van a háttérben, akkor a háziorvos tudja Önt továbbküldeni, de ez tűnik a legvalószínűbbnek.

Jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.