A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Robot végzett agyműtétet Magyarországon

#egészség
2018.05.28. Módosítva: 2018.05.28.

Itt a jövő! Nem csak Magyarországon, de az egész kelet-közép-európai régióban nem volt erre példa: robottal végeztek el agyműtétet! Hogy hogyan zajlott az agyműtét, kiderül a cikkünkből!

Hirdetés

Agyműtétet hajtott végre a robot

A Parkinson-kór tüneteit enyhítő elektródákat ültettek be egy beteg agyába a ROSA nevű csúcskategóriás sebészeti robot segítségével az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

Korábban Magyarországon, de az egész kelet-közép-európai régióban sem került sor ehhez hasonló beavatkozásra, amely a Nemzeti Agykutatási Program újabb jelentős eredménye. A műtétet Erőss Loránd idegsebész, az intézet Funkcionális Idegsebészeti Osztályának vezetője vezette.

Ezek a Parkinson-kór tünetei

Már az otthoni EKG mérést is kitalálták

Gondolná, hogy ma már egy névjegykártya méretű mobil EKG is képes erre? Ráadásul egy perc alatt elvégzi a rizikóbecslést - a saját mobilunkon. A WIWE ezt tuda, nézze meg, mi is ez és hogyan kell használni! Kattintson tovább a cikk folytatásához!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.