Hirdetés

Mai receptajánlatunk: Meggyes pite

Diétázók számára ajánlott finomság.

Mai receptajánlatunk: Meggyes pite

Meggyes pite

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg finomliszt (a fele teljes kiőrlésű is lehet),

3 tojássárgája,

1 citrom reszelt héja,

1-2 evőkanál rum,

2 dkg szárított élesztő,

0,5 dl langyos tej,

25 dkg lágy margarin

3 evőkanál porcukor,

csipet só

A töltelékhez:

1,6 kg meggy,

1 kiskanál őrölt fahéj,

6 evőkanál cukor

3 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához valókat kimérve tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (az élesztőt sem kell fölfuttatni). Letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék.

A meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, majd a gyümölcsöt kissé kinyomkodjuk, különösen a fagyasztottat, majd a fahéjat, a cukrot, és legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát két részre osztjuk, enyhén lisztezett deszkán külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott nagy tepsibe fektetjük. A meggyet egyenletesen ráterítjük, a másik tésztalapot ráborítjuk. A tetejét a felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. 170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C, kb. 40 percig sütjük.

Kb. 35 szelet.

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc.

Energiatartalom:

Egy adag: 100 kcal / 418 kJ.

További tartalmak diéta témában

További tartalmak életmód témában