Ezeket látta már?

Receptek: a dietetikus mai menüajánlata

2013.02.18. Módosítva: 2016.06.28.

Mit együnk ma? A dietetikus ajánlata: hamis gulyásleves csipetkével, almás csirkemell hagymás törtburgonyával, és répasaláta.

Mai menüsor:

  • Hamis gulyásleves csipetkével
  • Almás csirkemell hagymás törtburgonyával (de ez lehet burgonyapüré is akár) és répasalátával
  • Desszertnek az ételsor végére ezúttal Densia joghurtot kínálunk.
  • Italnak teát és/vagy 1 pohár vörösbort adhatunk.

(Az ételek minden esetben 4 adagra vonatkoznak).

Receptek: a dietetikus mai menüajánlata

Hamis gulyásleves

Burgonya 320 g

Étolaj 32 g

Vöröshagyma 60 g

Fűszerpaprika 6 g

Lecsó 40 g

Fokhagyma 2 g

Köménymag 0,4 g

Konyhasó 12 g

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, tűzről levéve a pirospaprikát hozzáadjuk, 5 dl vízzel felengedjük és miután zsírjára pirítottuk beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a lecsót, az aprított/reszelt fokhagymát, köménymagot és konyhasót. Adagszámnak megfelelő vízzel felengedjük (250 ml/adag) és készre főzzük.

Csipetke

Liszt 40 g + szükség szerint

tojás 1 tojás

Konyhasó 4 g

A hozzávalókat jól eldolgozzuk, pici csipetkéket készítünk, vízben kifőzzük, a leveshez betétnek adjuk.

Receptek: a dietetikus mai menüajánlata

Almás csirkemell

Csirkemell filé 400 g

Étolaj 24 g

Alma 200 g

Őrölt szerecsendió 0,4 g

Konyhasó 12 g

Csirkemellet szeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk és szerecsendióval ízesítjük. Hirtelen a két oldalát olajon fehéredésig sütjük, majd tepsibe téve a karikára vágott almát rátesszük és készre sütjük.

Hagymás törtburgonya

Burgonya 1000 g

Vöröshagyma 60 g

Étolaj* 32 g

Konyhasó 12 g

*(itt lehet az az olaj, ami a hús átpirításából megmaradt)

A burgonyát vízben megfőzöm, áttöröm, levével lazítom kissé, sóval ízesítem. Ezalatt a hagymát olajon fonnyasztom és ráhelyezem az áttört burgonyát, majd jól elkeverem.

Répasaláta

Sárgarépa 400 g

Olívaolaj 15 ml

Citrom 1/2 db

A répát nyersen apróra lereszelem, hozzákeverem az olívaolajat és a fél citrom levét. Ízlés szerint teszek bele picike sót, picike cukrot és oregánót. Hűtőben tartom tálalásig.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához