Jelenlegi hely

Hirdetés!
Operációval gyógyítható a szürkehályog?

A szürkehályognak nevezett szemészeti betegség a kristálytiszta szemlencse részleges vagy teljes átlátszóságcsökkenését, elszürkülését jelenti. Operációval ma már jól kezelhető szembetegség.

A mióma a leggyakoribb jóindulatú méhdaganat. Milyen tünetekkel jelez és hogyan kezelhető?

Felnőttkorban javasolt szűrővizsgálatok - 2. rész

A felnőttkorban, társadalombiztosítás terhére igénybe vehető szűrővizsgálatok életkorhoz kötve, a teljes felnőtt lakosság számára ajánlott szűrések. Folytassuk a férfiak és nők számára is ajánlott listát!

A felnőttkorban, társadalombiztosítás terhére igénybe vehető szűrővizsgálatok életkorhoz kötve, a teljes felnőtt (bizonyos estekben a férfi -, illetve női) lakosság számára ajánlott szűrések. Szervezésükben, dokumentálásukban és többük elvégzésében jelenleg meghatározó a háziorvos szerepe, aki betegségmegelőző ténykedések motorja kell, hogy legyen.

hófehér mosoly?

Mi lehet a hóferhér, csillogó fogak titka?  Valóban károsodást okozhatnak az otthoni fogfehérítők?

A vastag- és végbélrák, más néven colorectalis carcinoma a második leggyakrabban halálhoz vezető rosszindulatú daganatos megbetegedés. A betegség kialakulásának életre szóló kockázata az egyénre vonatkozóan elérheti a 6 százalékot is.

Ismert, hogy az immunrendszer a szervezet védekezőrendszere. Ha éretlen, ha öröklött betegséget hordoz, vagy ha az egyén élete során sérül, kevésbé óvja meg a különböző fertőzésektől.

A szép, ápolt haj hozzátartozik a jó megjelenéshez. Ezért szinte mindenkit érzékenyen érint, ha hullik a haja. mit nevezünk kóros hajhullásnak és mit lehet tenni, ha gyérül a hajunk, azaz kopaszodunk?

A karácsonyi ünnepkörhöz hozzátartoznak a bőséges lakomák is. Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legfinomabb menükkel elkápráztatni szeretteit, barátait. Akkor ússzuk meg lelkiismeret-furdalás és testsúlynövekedés nélkül az ünnepeket, hogyha az egyes napokon arra a négy kérdésre, hogy mit, mennyit, mikor és hogyan együnk helyes választ adunk az étkezéseink során.

Hamarosan vége a télnek és nyílik a természet, a korán virágzó fák közül a mogyoró, éger és a barkás fák pollenjeivel köszönt be a tavasz. Ez az év első pollenszezonja.