Hirdetés
URL: 
http://www.medipress.hu

Alvási nehézségek időskorban

Az idős emberek több mint kétharmada alvási nehézségekkel küszködik, a háziorvosok azonban ritkán foglalkoznak ezzel az általános panasszal ...

Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Tévhitek az egészséges táplálkozásrólMint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyújtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul tud.

 

Így is küzdhetünk a csontritkulás ellen!

Második vonalas csontépítés? Az Illinois Egyetem kutatói szerint csontritkulás esetén először elegendő megemelni a táplálékokkal bevitt kalcium és D-vitamin mennyiségét vagy tablettákat szedni.

A szív körül lerakódott zsír veszélyei

A szív körül lerakódott zsír veszélyeiSzív körül lerakódott zsír = magasabb szívbetegség-kockázat! A szív körül összegyűlt rejtett zsír mennyisége erőteljesebb előjele lehet a szívbetegség kockázatának, mint a növekvő derékbőség vagy a löttyedt comb.

A tökéletes reggeli felé...

A tökéletes reggeli felé...A tökéletes reggeli: gabonapehely tejjel. Egy új kutatás szerint a reggeli minősége határozza meg, hogy a nap folyamán milyen egyéb ételeket fogunk fogyasztani. Azok, akik egy tál zab- vagy kukoricapehellyel indítanak, a nap folyamán sem fognak cukros és zsíros ételekhez nyúlni.

 

Gyakoribb daganatos betegségek - fontosabb tünetek

Hat gyakori daganatos betegség főbb tünetei. A rákot könnyebb gyógyítani, ha a tüneteit korán felismerik. Bizonyos ráktípusok, például a petefészek- és a prosztatarák esetén a korai diagnózis óriási különbséget jelenthet a prognózis és a kimenetel szempontjából.

Valós veszélyek: a vénás trombózis

Azonosították a vénás tromboembólia kockázati tényezőjét. A felületes vénák trombózisában szenvedő betegekben nagyobb valószínűséggel alakul ki a veszélyes, gyakran életveszélyes rendellenesség, a vénás tromboembólia (VTE).

A kevesebb étel fiatalon tarthat!

Kevés étel, fiatalabb agy? A mértéktelen étkezés öregíti az agyat, míg a kevesebb étel bekapcsol egy molekulát, mely elősegíti az agyszövet fiatalon tartását – állítják a Római Katolikus Egyetem munkatársai.

Az idősek és a tél veszélyei

Evidens - mégis beszéljünk róla! Veszélyes lehet az idősekre a kemény tél: a nehezen mozgó idősebb emberek számára a havas és jeges idő beköszöntése komoly kihívásokat jelenthet, sokan akár hosszabb időre is saját lakásukban rekedhetnek. De a gondos tervezés és felkészülés révén, illetve a fiatalabb családtagok, szomszédok és gondozók segítségével az idős emberek is biztonságosan átvészelhetik a hideg hónapokat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Medipress csatornájára