Ezeket látta már?

Szombaton rajtol a Gerecse 50 teljesítménytúra!

2015.04.17. Módosítva: 2015.11.04.

Szombaton hat órától lehet elrajtolni a Tatabányáról induló és oda is érkező Gerecse 50 teljesítménytúrán, a leghosszabb távokat választóknak fél kilencig el kell indulniuk a vasútállomás közelében lévő Jubileum parkból - tájékoztatta az MTI-t a túra főszervezője.

Horváth Zoltán elmondta, az ország egyik legnépszerűbb gyalogtúráján az utóbbi években átlagosan 6-7000 ember vesz részt, minden harmadik természetjáró a teljes távot választja. A szintidő 12 óra, a túra teljesítését jelvénnyel és oklevéllel ismerik el.

Szombaton rajtol a Gerecse 50 teljesítménytúra!

A Kéktúra mozgalomban résztvevőknek is érdekes lehet a Gerecse 50, a rajtnál kaphatók igazolófüzetek és az útvonal több pecsételő helyet is érint.

A rövidített 10, 20 és 30 kilométeres távokra az ötvenesek rajtja után lehet indulni. Tíz év alatti gyermekkel mindenképpen a rövidebb távok valamelyike ajánlott, mert csontozatuk nem alkalmas nagyobb megterhelésre. Kutyával és kerékpárral az indulás nem megengedett.

Az útvonalon 11 ellenőrzőpontot állítottak fel és a legnehezebb szakaszokat után egészségügyi állomásokat alakítottak ki. A Gerecse 50-re interneten is lehet nevezni a www.gerecse50.hu oldalon, ahol például az is megtudható, hogy a túra pontos távja 49027 méter, 1513,6 méteres szintemelkedéssel.

Az első túrára 1982-ben került sor, amelyen 415-en vágtak neki az útvonalnak, a Gerecse 50-et fennállása óta ötvenezernél több ember teljesítette.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához