Jelenlegi hely

Hirdetés

Puffadsz, hízol, gyenge vagy? Ezt tedd, hogy elmúljon

A huminsav legalább 70 különböző ásványi anyagot tartalmat, ráadásul olyan formában, melyeket igen hatékonyan képes hasznosítani a szervezetünk. Lássunk néhány konkrét példát, hogyan támogathatjuk az egészségünket a huminsavval!

Hirdetés

Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre

Egyre több bizonyítékot találnak arra a tudósok, hogy a bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkben játszik szerepet, de a hangulatunkat is befolyásolja, sőt az immunrendszerünk megfelelő működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a beleink rendben legyenek. A bélrendszer rendellenességei – vagyis ha túlságosan alacsony a jótékony hatású baktériumok száma – gyakoribb fertőzésekhez, hasmenéshez és egyéb betegségekhez vezethetnek.

Mi az a huminsav? Kattintson ide, itt elmondjuk bővebben!

Nyerjen egy doboz  huminsavas készítményt - kattintson ide!
Ha most akarja kipróbálni - kattintson ide!

A huminsavban jó néhány olyan tápanyagot találhatunk, melyek javítják a bél egészségét: nyomelemeket, pre- és probiotikumokat, zsírsavakat és elektrolitokat. A huminsav rendszeres fogyasztásával segíthetjük a jó baktériumok munkáját, és erősíthetjük azt a képességüket, hogy újra megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását a huminsav 

Köszönhetően annak, hogy a huminsavak jótékonyan hatnak a bélben található baktériumokra, fogyasztásával csökkenthetőek a kellemetlen emésztési tünetek, például a hasmenés, a székrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggő görcsök és fájdalom. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a huminsav különösen „tiszta” formában tartalmazza a tápanyagokat, vagyis hatékonyabban és gyorsabban adja át azokat a sejteknek.

Serkentheti a méregtelenítési folyamatokat

A huminsavak serkentik a  szervezetünk méregtelenítési folyamatait, többek között (mivel természetes kelátképzők) megkötik azokat a toxinokat és nehézfémeket, melyek az élelmiszereinken, az ivóvizen, a gyógyszereken, a szennyezett levegőn vagy a háztartásban használt kemikáliákon keresztül a testünkbe jutnak. 


A 70 különböző ásványi anyagot tartalmaz a huminsav többek között agyunkat is védi.

A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét

Az úgynevezett szabad gyökök természetes folyamat során képződnek a szervezetünkben (sőt nélkülözhetetlenek is a testünk működéséhez), ám közel sem mindegy, hogy milyen mennyiségben. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedig krónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A huminsav fogyasztása az egyik leghatékonyabb módszer erre, így védi a sejtjeinket a korai öregedéstől és a betegségeket okozó károsodásoktól.

Nyerjen egy doboz  huminsavas készítményt - kattintson ide!
Ha most akarja kipróbálni - kattintson ide!

Védi az agyat

A szabad gyökök és a nehézfémek súlyos betegségeket is okozhatnak, de a kognitív képességeinkre is hatással vannak: a kutatások szerint a mikroszkopikus gyulladások növelik például a memóriazavarok kialakulásának rizikóját. Mivel a huminsavnak erős antioxidáns hatásai, valamint kelátképző hatása révén nehézfémkivezető hatása van, ezért ezen betegségek ellen is védhet.

Csillapíthatja a fájdalmakat

A szervezetünkben felgyűlő toxinok, a gyulladások és a krónikus betegségek bizony kellemetlen tünetekkel járnak együtt, nemcsak fájdalommal vagy egyéb problémákkal, de az energiaszintünk csökkenésével, állandó fáradékonysággal is. A huminsav aktiválja, erősíti a szervezetünk biokémiai folyamatait, csökkenti a fájdalmakat, és olyan gondok ellen is hatásos, mint az álmatlanság vagy az érzelmi stressz okozta szorongás.

Megszépíti a bőrt a huminsav 

A szabad gyökök okozta károsodás sajnos túlságosan is jól látszódik a bőrünkön: itt lehet ugyanis először észrevenni az idő előtti öregedést. A huminsav antioxidáns tulajdonságainak segítségével segít hosszabb ideig megőrizni a bőrünk fiatalságát, de olyan problémák ellen is hatásos, mint az ekcéma vagy a gombás fertőzéssel összefüggő kiütések.

Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez

Már az ideális pH-értéktől való legkisebb eltérés is komoly következményekkel jár az egészségünkre, például sokkal fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. A huminsav megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy a szervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

 

Nehézfémkivezetés huminsavval? Nézze meg videónkat!Hirdetés