Jelenlegi hely

Hirdetés

Rendkívül agresszív, gyors áttétképződéssel járó rákos elváltozás a szemben kialakuló melanóma. De ha időben felismerik a kóros elváltozást, akkor az jól kezelhető!

Szervezetünk nincs felkészülve a folyamatos digitális jelenlétre, többek között a látásunk is romolhat az okoseszköz-használata miatt.

A szem váladékozása – a könnyezésen kívül is – teljesen normális folyamat. Az alvás közben, reggelre összegyűlő csipának védő, ápoló funkciója van, ugyanakkor a túl nagy mennyiségű, túlzottan ragacsos vagy éppen a szokásostól eltérő színű váladék szemproblémákat jelezhet.

Szemünk elárulja, mi bajunk: ezek a betegségek jelei

Egy álmatlan éjszaka vagy klóros vizű uszoda után általában egyértelmű, mi a baj a szemünkkel. Néha azonban előfordulhat, hogy a megszokottnak tűnő rendellenesség valamilyen súlyosabb betegségre utal.

Sokan vallják, hogy a szem a lélek tükre, ugyanakkor ez nem csupán a szerencse műve, hiszen életmódunk is aktívan befolyásolja látásunkat. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a problémákat?

A viszketés az egyik leggyakoribb tünet, mely a szemet érintheti. A szemviszketést nemcsak a szem szárazsága, idegen test vagy allergia okozhatja. Nézzük, mi állhat a panasz hátterében és hogyan kezelhetjük.

Operációval gyógyítható a szürkehályog?

A szürkehályognak nevezett szemészeti betegség a kristálytiszta szemlencse részleges vagy teljes átlátszóságcsökkenését, elszürkülését jelenti. Operációval ma már jól kezelhető szembetegség.

Promóció A szemszárazság jelei habár sokszor nem egyértelműek, mégis ha figyelmen kívül hagyjuk őket, az rossz hatással lehet a közérzetünkre. A kellemetlen, sokszor fájdalmas tünetek rányomhatják bélyegüket a mindennapokra. A technológia fejlődésével ma már egy korszerű megoldással szüntethető meg a szemszárazság valódi oka. Végre Magyarországon is debütált az E-Eye! (X)

Gondolná, hogy leginkább a nőknek romlik a szeme? Ha Ön is gép előtt dolgozik, ez segíthet megelőzni a látásromlást. A Látás Világnapja alkalmából ezért a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztásának fontosságára is figyelmeztetnek.

A legtöbben emlékszünk a szülői, nagyszülői figyelmeztetésekre: ne olvassunk félhomályban, mert tönkretesszük vele a szemünket. Valóban így van, vagy semmilyen káros hatása nincs ennek a látásunkra?