Hirdetés

Hallal és D-vitaminnal a szembetegség ellen

Azok körében, akik sok omega-3-zsírsav tartalmú ételt és halat fogyasztanak, csökken az időskori macula-degeneráció (sárgafolt elfajulás) kockázata.

Nyári örömeink és a kötőhártya-gyulladás

Különösen a gyerekek élik át gyakran, de nyaranta – egy-egy strandolás, uszodázás után - a felnőttek is tapasztalhatják magukon a kötőhártya-gyulladás jeleit.

Óvjuk szemünket a káros környezeti hatásoktól!

A tavasz és a nyár elmaradhatatlan kelléke a napsütés: feltölti a szervezetünket energiával, jó kedvre derít, fontos szerepet játszik a csontképződésben és hatására csodás színünk lesz. A káros napsugarak elleni védelemre azonban minden esetben gondolni kell! Ne felejtsük el, hogy nem csak a bőrünket, hanem a szemünket is védenünk kell az UV sugárzás káros hatásaitól!

Tegyünk a szemünk egészségéért!

Tegyünk a szemünk egészségéért!Vannak olyan dolgok, amelyek létezését mindaddig természetesnek vesszük, amíg azok el nem romlanak. Ilyen például a látásunk is, amellyel még mindig nagyon keveset törődünk, és sokan bele sem gondolunk, hogy az éleslátás nem tart örökké.

Mit tehetünk a szemszárazság ellen?

A szemirritáció és a gyakori könnyezés sokakat érintő, általános probléma. Szemszárazság akkor fordul elő, ha a könny mennyisége vagy minősége nem megfelelő. Idős korban és a menopauzát követően fokozódik ezen problémák gyakorisága.

Védekezhetünk-e a szemszárazság ellen?

A száraz szem egyre gyakoribb panasz, nevezhetjük akár civilizációs betegségnek is. A probléma kezeléséhez azonban gyakran kevés egy szemcsepp, a kezdetben még inkább csak kellemetlen tünet ugyanis autoimmun betegség jele is lehet.

Egyszerű - vagy mégsem? Szemcseppek alkalmazása

Szemcseppek alkalmazásaKüzdenek a szemcseppek alkalmazásával a páciensek... A látásuk megőrzése érdekében szemnyomást csökkentő szemcseppet használó emberek jelentős részének nem sikerül az előírt adagot alkalmaznia.

 

Csodafegyver-e a lézer?

Sok ember életét nehezíti meg a látásromlás. Ennek számos oka lehet, például a hibás fénytörés. A látásromlás hátterében leggyakrabban előforduló fénytörési hibák a rövidlátás, a túllátás és az astigmia.

Száraz szem szindróma - téli bajaink egyike

Száraz szem szindróma - téli bajaink egyikeTélen gyakori a száraz szem szindróma! A száraz szem szindróma gyakori jelenség télen, a hideg száraz kinti levegő és a szárító hatású fűtés miatt, állítják a szakértők. A tünetek közt szerepel a fájdalom, a homályos látás, kaparó vagy égő érzés, sőt, akár a könnyezés is, mivel a szem igyekszik kompenzálni a kiszáradást, magyarázta Dr. Michael Azar, pittsburghi szemész.

A herpeszes szaruhártya-gyulladás

A herpes simplex vírus okozta szaruhártyagyulladás után kialakuló cornea-homályok a leggyakoribb vaksági okok közé tartoznak. Az iparosodott államokban a felnőtt lakosság 90 százalékban is fertőzött lehet a vírussal. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szembetegségek csatornájára