Jelenlegi hely

Hirdetés

8 étel, amely megfiatalítja az ereit

Mit együnk, hogy az érfalakat rugalmasan, fiatalosan tartsuk? Milyen étrend-kiegészítő használ, ha már rozsdásodnak az ereink? Mutatjuk!

Hirdetés

Az egészséges erek érdekében bevethetők fontos vitaminok, antioxidánsok – és ezek többnyire a recept nélkül kaphatók a patikákban. Köztük rengeteg a természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó szer is. Gyakran az orvosi terápiát is támogatni lehet a patikában vény nélkül kapható szerekkel. 

Olívaolaj

A keringési rendszer szempontjából legegészségesebb az olívaolaj alapú mediterrán étrend, amely bőven tartalmaz omega-3 zsírsavakat. Utóbbiak étrend-kiegészítőkkel pótolhatók. 

C-vitamin

Az erek számára alapvető antioxidáns. Az érfalak rugalmasan tartásához járul hozzá. Csak kevés ember juttat ebből az életfontosságú vitaminbólmegfelelő mennyiséget a szervezetébe.

gyógyhatású növények
A természetes gyógyhatású növényekben hatalmas erő rejlik

Q10 

Ez a vitaminszerű anyag a szívritmus-zavarok kezelésében hasznos, de vérnyomás és az érelmeszesedés esetén is gyógyhatású. Főleg idősebb korban szükséges a pótlása. 

Ginkgo biloba 

Az egyik legősibb fa a földön, kivonata remek antioxidáns az érrendszer számára. Keringésjavító és agyfényesítő hatása miatt bizonyos kor felett gyakran javasolják táplálék-kiegészítőként. 

Rutin 

Avagy ritkábban P-vitamin a bioflavonoidok közé tartozik. Segíti a C-vitamin felszívódását, erősíti a hajszálereket.

Ezek a rossz keringés jelei, kattintson!

Szőlőmag

Az erek egészsége szempontjából fontos hatóanyag, antioxidáns hatása hússzorosa a C-vitaminénak. Szőlőmagolajban vagy vénaerősítő táplálék-kiegészítőben fordul elő. 

Vadgesztenye

Érfalerősítő hatása miatt előfordul szájon át szedhető étrend-kiegészítőkben és visszérkrémekben is. 

Aszpirin

Azaz acetilszalicilsav hatásosan akadályozza az ereket szűkítő vagy elzáró vérrögök képződését. 40 felett nagyon ajánlott, és gyomort nem károsító szert hosszabb távon szedni kell.

 Hirdetés