Hirdetés

Hasznos szerek sportbalesetekre!

Szerencsésnek mondhatja magát mindenki, aki szereti a sportot és az életét nehezen tudná elképzelni testmozgás nélkül… A rendszeres sport- vagy szabadidős tevékenység egész szervezetünknek jót tesz, a keringési rendszertől kezdődően mozgásszerveink állapotát is karbantartja. Mindennapi munkánkat jobb hangulatban végezzük egy-egy edzés, futás, úszás, vagy bármilyen más sporttevékenység után. Orvosunk is sokszor hangsúlyozza a testmozgás fontosságát. Felnőttkorban a fittség fenntartásához, gyermekeinknél az egészséges, kiegyensúlyozott fejlődéshez fontos.

A sport azonban néha óhatatlanul is balesetekkel járhat. A legváratlanabb helyzetben és pillanatban izmainkban, ízületeinknél rándulás, ficam, egy esetleges rosszabb szituációt követően csonttöréses baleset is bekövetkezhet. Mindez kellemetlen és fájdalmas, és mielőbb meg kell oldani a helyzetet, a jobb gyógyulás érdekében pedig minél szakszerűbben.

Rándulás esetén az ízületi felszínek eltávolodnak, megnyúlik az ízületi tok és a szalagok, részleges szakadás is történik. Az ízületet képező csontvégek azonban nem távolodnak el, és az ízületi fej helyén, az ún. vápában maradnak. Ezzel együtt a rándulás igen fájdalmas, duzzanat és vérömleny kialakulása is kíséri.

A ficam a „rosszabbik” változat, ilyen esetben az ízületi tok és szalagok sérülése miatt az ízület feje és a vápa elmozdul egymástól, részlegesen – vagy akár teljesen. A váll-, könyök-, kéz-, térd- és boka a legjellegzetesebb helyek, ahol ízületi ficam kialakulhat. Teljes ficam esetén fájdalmas, duzzadt lesz az ízület, és annak mozgása is beszűkül.

A megfelelő, szakszerű orvosi ellátás mind rándulások, mind ficamok (és természetesen a törések) esetén igen fontos, és lehetőleg mielőbb történjen meg. A fájdalommal járó kísérő tünetek mérséklésére azonban magunk is tehetünk, ebben nyújt hasznos segítséget a Traumeel® termékcsalád.

Rándulás, ficam, duzzanat, fájdalom esetén jól jöhet a 14-féle, főleg természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó Traumeel® segítsége!

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmények, amelyek a homeopátiás hagyománynak megfelelően, lágyrészsérüléssel járó baleseteknél rándulás, ficam, vérömleny, zúzódás, ízületi folyadékgyülem tüneteinek csökkentésére alkalmazhatók!

A Traumeel® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény, 14–féle főleg növényi, egymással hasonló alkalmazási területtel rendelkező monokomponensű szerből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik.

A fájdalom enyhítéséért az Aconitum napellus (sisakvirág), az Arnica montana (árnika) és a Chamomilla recutita (kamilla) felel. Mindezek mellett a csonttörést kísérő panaszok csökkentésében játszik fontos szerepet a Symphytum officinale (fekete nadálytő). A duzzanat lelohasztásáért a Hamamelis virginiana (varázsmogyoró) vagy az Achillea millefolium (cickafark), míg a gyulladás tüneteinek csökkentéséért az Echinacea angustifolia et purpura (kasvirág) és a Mercurius solubilis Hahnemanni felel.

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta gyógyszerkészítményeket csak a jóváhagyott javallatokra szabad alkalmazni!

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta recept nélkül kapható a gyógyszertárakban!

Hirdetés

Dr. Peithner Budapest Kft., 1117, Budapest, Nádorliget u. 8/E.

P-110-traumeel-hirdetés-2015-sept

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

További tartalmak sportsérülés témában

További tartalmak testmozgás témában

További tartalmak sport témában

További tartalmak rándulás témában

További tartalmak ficam témában

Aktuális hírek

Veszélyesebb a fogkő, mint a szuvas fog?

Sokan nem tudják, hogy a fogkő és az ínygyulladás szívbetegséget, gócbetegségeket (hajhullást, bőrgyulladásokat, nőgyógyászati gyulladásokat, szembetegségeket, stb.) és koraszülést is okozhat....

Vastagbélrák: ezek az árulkodó tünetek

A vastagbél rákmegelőző állapotának felismerése nagyon fontos: minél korábbi a daganatos elfajulás kimutatása, annál jobbak a gyógyulás esélyei. Milyen jelekre figyeljünk?

Életet menthet az anyajegyszűrés? Igen!

A  bőrgyógyász-kozmetológus szerint a daganatáttétek kockázata miatt ne halogassuk a szűrővizsgálatot, hiszen akár hónapok alatt is kialakulhat a melanóma. Mikor és milyen időközönként...

Fertőzhet is a fülzsír: így pucoljuk ki

A hallójárati fülzsír sokak életét keseríti, sőt betegségek melegágya, de nem mindegy hogyan, milyen eszközökkel távolítjuk el.

Pattanást és rosaceát is okozhat a bőratka

A pattanásoktól, rosaceától szenvedők közül sokan már beazonosítani vélték, hogy bőratka okozza a problémájukat, esetleg már be is szerezték az otthoni kezelésre alkalmas szereket. Miért veszélyes...

Így jelzi a szervezete, ha vashiányos

Úgy érzi nincs elég energiája a napi feladatokhoz? Fáradékony, gyenge, gyakran fázik ok nélkül? Valószínűleg a vashiány kellemetlen tüneteitől szenved. Íme a legfontosabb tudnivalók a nők...

további cikkek >>