Hirdetés

Hasznos szerek sportbalesetekre!

Szerencsésnek mondhatja magát mindenki, aki szereti a sportot és az életét nehezen tudná elképzelni testmozgás nélkül… A rendszeres sport- vagy szabadidős tevékenység egész szervezetünknek jót tesz, a keringési rendszertől kezdődően mozgásszerveink állapotát is karbantartja. Mindennapi munkánkat jobb hangulatban végezzük egy-egy edzés, futás, úszás, vagy bármilyen más sporttevékenység után. Orvosunk is sokszor hangsúlyozza a testmozgás fontosságát. Felnőttkorban a fittség fenntartásához, gyermekeinknél az egészséges, kiegyensúlyozott fejlődéshez fontos.

Hirdetés

A sport azonban néha óhatatlanul is balesetekkel járhat. A legváratlanabb helyzetben és pillanatban izmainkban, ízületeinknél rándulás, ficam, egy esetleges rosszabb szituációt követően csonttöréses baleset is bekövetkezhet. Mindez kellemetlen és fájdalmas, és mielőbb meg kell oldani a helyzetet, a jobb gyógyulás érdekében pedig minél szakszerűbben.

Rándulás esetén az ízületi felszínek eltávolodnak, megnyúlik az ízületi tok és a szalagok, részleges szakadás is történik. Az ízületet képező csontvégek azonban nem távolodnak el, és az ízületi fej helyén, az ún. vápában maradnak. Ezzel együtt a rándulás igen fájdalmas, duzzanat és vérömleny kialakulása is kíséri.

A ficam a „rosszabbik” változat, ilyen esetben az ízületi tok és szalagok sérülése miatt az ízület feje és a vápa elmozdul egymástól, részlegesen – vagy akár teljesen. A váll-, könyök-, kéz-, térd- és boka a legjellegzetesebb helyek, ahol ízületi ficam kialakulhat. Teljes ficam esetén fájdalmas, duzzadt lesz az ízület, és annak mozgása is beszűkül.

A megfelelő, szakszerű orvosi ellátás mind rándulások, mind ficamok (és természetesen a törések) esetén igen fontos, és lehetőleg mielőbb történjen meg. A fájdalommal járó kísérő tünetek mérséklésére azonban magunk is tehetünk, ebben nyújt hasznos segítséget a Traumeel® termékcsalád.

Rándulás, ficam, duzzanat, fájdalom esetén jól jöhet a 14-féle, főleg természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó Traumeel® segítsége!

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmények, amelyek a homeopátiás hagyománynak megfelelően, lágyrészsérüléssel járó baleseteknél rándulás, ficam, vérömleny, zúzódás, ízületi folyadékgyülem tüneteinek csökkentésére alkalmazhatók!

A Traumeel® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény, 14–féle főleg növényi, egymással hasonló alkalmazási területtel rendelkező monokomponensű szerből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik.

A fájdalom enyhítéséért az Aconitum napellus (sisakvirág), az Arnica montana (árnika) és a Chamomilla recutita (kamilla) felel. Mindezek mellett a csonttörést kísérő panaszok csökkentésében játszik fontos szerepet a Symphytum officinale (fekete nadálytő). A duzzanat lelohasztásáért a Hamamelis virginiana (varázsmogyoró) vagy az Achillea millefolium (cickafark), míg a gyulladás tüneteinek csökkentéséért az Echinacea angustifolia et purpura (kasvirág) és a Mercurius solubilis Hahnemanni felel.

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta gyógyszerkészítményeket csak a jóváhagyott javallatokra szabad alkalmazni!

A Traumeel® kenőcs, belsőleges oldatos cseppek és tabletta recept nélkül kapható a gyógyszertárakban!

Hirdetés

Dr. Peithner Budapest Kft., 1117, Budapest, Nádorliget u. 8/E.

P-110-traumeel-hirdetés-2015-sept

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

További tartalmak sportsérülés témában

További tartalmak testmozgás témában

További tartalmak sport témában

További tartalmak rándulás témában

További tartalmak ficam témában

Aktuális hírek

Hasra hízik? Ez az oka!

A hason megjelenő zsírpárnák nemcsak esztétikai problémát okoznak, egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a hasi típusú elhízás jelentősen növeli néhány súlyos betegség rizikóját is....

Milyen gyógytorna jó fájó, sérült térdre?

Egy térdsérülés után, ha az alsó végtagot rögzítésbe teszik, legyen az gipsz, brace vagy csak fáslis támasztás, a rögzítési idő letelte után elengedhetetlenül fontos, hogy ne csak a hétköznapi...

A vesekő típusa mondja meg, mi a helyes étrend

Vesekő esetén az életmódra vonatkozóan vannak általános szabályok, például a bőséges vízfogyasztás, a helyes étrend azonban nagyban függ attól, mitől képződött a nemkívánt kő. Ezeket tekintjük...

Ez a fekély a bokáról indul

Fájdalmas, nehezen gyógyul és nemcsak az életminőségen ront, hanem az egész szervezet számára veszélyt jelent a lábszárfekély, amely továbbterjedéssel megfertőzhet más testrészt is. A betegség,...

Ha eldugul a vese: az kávéfőzés filter nélkül

A vesék szerepe létfontosságú: a szervezet szűrőjeként kiválasztják a salakanyagokat és fontos szerepük van a szervezet só- és folyadékegyensúlyának fenntartásában. A vesebetegségek eleinte nagyon...

Lassan, biztosan gyilkolnak a vérrögök

Akár az artériában, akár a vénában alakulnak ki vérrögök, mindkét esetben életveszélyes állapotról van szó, melynél nagy hangsúly van mind az akut ellátáson, mind pedig a prevención. A...

további cikkek >>