A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés
Szponzorált tartalom

A mély alvás hatása szervezetünkre: így pucolja ki az agyunkat

#nyugodt alvás #mély alvás #alvászavar tünete #melatonin
2019.03.22.

Alvás közben fontos agyi folyamatok zajlódnak - nem csoda, hogy egy kialvatlan éjszaka után az ember sokkal dekoncentráltabbnak és enerváltabbnak érzi magát. Most megtudhatja, mi történik mély alvás alatt!

Hirdetés

Mi történik alvás közben az agyunkkal?

Megjelent egy tanulmány a Science Advances nevű magazinban, amiben amerikai tudósok annak fontosságára hívják fel a figyelmet, hogy a mély alvás hatékonyan tisztítja meg az agyat a felesleges és káros proteinektől.

Mennyi alvásra van szükségünk? Forrás: MTI

A biológiai óránk

Az alvás nélkülözhetetlen számunkra, de attól, hogy vannak időszakok az életében, amikor nehezére esik eleget aludni, még nem kell erős tablettákhoz nyúlnia. Ehelyett használhatja a melatonint. Ez egy természetes alvási hormon, amit a testünk akkor kezd el termelni, amikor érzékeli a kinti sötétedést. Ha éjjelente mesterséges fénynek tesszük ki magunkat, az megzavarja a természetes melatonin egyensúlyunkat és ez megnehezíti a visszaalvás folyamatát.

Nyereményjáték! Vigye haza az értékes ajándékcsomagok egyikét - Kattintson!

Figyelem! Forrás: EgészségKalauz

forrás: pharmanord

Forrás: Pharma Nord
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.