Pofán vágott minket a koronavírus, lépni kellene! - mondja Zacher Gábor

#koronavírus #covid #járvány #Zacher Gábor
2020.11.28.

Délben még beszélgetek egy beteggel, akit fél kettőkor már lélegeztető gépre kell tenni, és nem látható, hogy négyre mi lesz vele - idézi szavait a klubradio.hu.

Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos ott van a frontvonalban: covid osztályon dolgozik a hatvani kórházban, ahol naponta lát emberi tragédiákat.

Olyanok vagyunk most, mint pestis idején az orvosok

Az interjúban a szakértő úgy nyilatkozott, hogy bent vagyunk egy erdőben, egy covid-erdőben, amely tele van titokkal. Nem tudni, hogy melyik fa mögül ugrik elő a következő manó, egy újabb problémával. Arról pedig még csak elképzelések vannak, hogy mit okoz a koronavírus egy embernél fél és múlva, egy év múlva, mert még az orvosok is tanulják a betegséget.

A koronavírus 7 új, furcsa tünetét azonosították - nézze meg, kattintson!

Nem érti, hogy Magyarországon miért kell titkolózni a koronavírusról. Az orvosok, sőt még a kórházi vezetők sem nyilatkozhatnak, pedig nem államtitkokról van szó - idézi szavait a klubradio.hu. Csehországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban filmek készülnek – a BBC is közölt ilyet, ami elég hiteles forrás-, hogy bemutassák az embereknek, milyen a betegség, hogy néz ki, mivel jár, mit lehet tenni ellene. Mindenkinek járnak az ismeretek, a vírusnak nincs színe, nem olyan, hogy csak A párt szavazóira, vagy B mozgalom híveire, vagy C vallás követőire hat.

Olvasson tovább!

Ezek a koronavírus tünetei és szövődményei

Így néz ki a covid lábujj

Koronavírus: mutatjuk, mit tud a TOP3 vakcina

"Mi vagyok én, Grinch?"

Zacher Gáborra már rámondták az is, hogy be akarja tiltani a karácsonyt. Amennyiben ez a bevásárlási őrületet jelenti, akkor -úgy véli -, nem ártana valóban bezárni a plázákat. Ami pedig a családi összejöveteleket illeti: azt is át kellene gondolni, hogy ne most utazzuk körbe az országot, meglátogatva minden rokont. Érdemes lenne idén szűk körben ünnepelni, hogy jövőre ne hiányozzon senki a nagy családból a covid miatt. Ezt még egy gyereknek is meg lehet magyarázni.

"Vegyük már észre: ez a vírus nagyon pofán vágta a világot" - nyilatkozta a szakértő.

A teljes interjút itt hallgathatja meg.

Forrás: egeszsegkalauz.hu