Ezeket látta már?

Vissza a jövőbe! (egy jubileum kapcsán)

2010.10.28. Módosítva: 2015.11.04.

Michael J Foxnak nincs szüksége időutazásra; mint a jubileumához érkezett Vissza a jövőbe-trilógia sztárja elmondta: úgy elégedett az életével, ahogy van.

Fox és színésztársai, valamint a film alkotói hétfőn a Vissza a jövőbe című film bemutatásának 25. évfordulójára gyűltek össze a manhattani Waldorf Astoria szállóban. Ez alkalomból a Universal stúdió kedden hozza forgalomba az 1990-ig trilógiává bővült filmsorozatot DVD- és Blue-ray-változatban.

Vissza a jövőbe! (egy jubileum kapcsán)

Bob Gale, a széria egykori forgatókönyvírója és producere a találkozón leszögezte, hogy más sorozatoktól eltérően eszük ágában sincs negyedik részt készíteni a trilógiához. "Úgy szeretjük a filmet, ahogy van, és nem akarunk belekavarni a tér-idő folytonosságba" - viccelődött.

Miközben a Vissza a jövőbe-stáb tagjai főként magánéletükről, családjuk gyarapodásáról meséltek egymásnak, a sci-fiben Marty McFlyt alakító Fox arról beszélt, ha beülhetne is az időgépbe, mint a filmben, csak azt tanácsolná "folytasd azt, amit csinálsz". A film miatt lett belőle sztár - emlékezett, és mint mondta: "nem szeretnék máshol lenni".

Fox 1991 óta küzd Parkinson-kórral. A betegség miatt nem folytathatta filmes karrierjét, de időről időre feltűnik egy-egy filmben, illetve a televízióban.

Robert Zemeckis filmrendező felidézte, hogy a közel egymilliárd dolláros jegybevételt kasszírozó trilógia forgatása sok örömöt hozott, de nehézségekkel is járt, mivel Fox jeleneteinek felvételeit nehéz volt összeegyeztetni tévés munkáival.

Zemeckis szerint nemcsak sikerfilm született, hanem a trilógia egyfajta kulturális jelenséggé is vált, hiszen a címe önálló életre

kelt és beépült a közbeszédbe.

Forrás: MTI