Hirdetés

A klimax nem ciki! Csak tegye elviselhetővé! (x)

#hormonális változások #klimax és változókor #petefészek
2018.08.01. Módosítva: 2018.08.23.

Szponzorált tartalomTeljesen természetes folyamat, hogy a nőknél a negyvenes éveik vége felé elkezdődik a változókor, vagyis a klimax. A kellemetlen kísérőtünetekbe mégsem kell beletörődni, mert van segítség!Mi is a klimax, avagy a változókor?

Hirdetés

A klimax nem hiszti, nem szabadon választható állapot, és főleg nem minőségi kategória. A klimax a női létnek egy olyan szakasza, amely előbb-utóbb mindannyiunkat utolér, személyiségtől, ízléstől, iskolázottságtól függetlenül. Ezt az időszakot változókornak is hívják, ami igazán szép elnevezés arra a hormonális változásra, amely ilyenkor játszódik le a női szervezetben. A petefészkek nemihormon-termelése fokozatosan leáll, és ez a folyamat általában több éven át eltart. Teljesen természetes, mondhatni törvényszerű, hogy a klimax előbb-utóbb mindenkit érint, de azokat a nehézségeket, amik ezt az életszakaszt kísérik, egyáltalán nem kell összeszorított foggal eltűrni. Ugyanis ezek ellen lehet tenni is!

A változókor ne a szenvedésről szóljon! Forrás: EgészségKalauz

Melyek a leggyakoribb klimaxos tünetek?

A legtöbb nő a hőhullámokra és a fokozott izzadásra panaszkodik, de alvászavar, fáradságérzet, illetve hangulatingadozások is előfordulhatnak. Mindezek a tünetek a szervezetben megváltozó hormonszint miatt alakulnak ki. Kézenfekvőnek tűnhet a hiányzó hormonok visszapótlása, ez azonban nem minden nőnek ajánlott. Például akiknél korábban – vagy akár csak a családjukban – előfordult mellrák, azoknak nem javasolnak hormonpótlást, mert a kutatások szerint ez hajlamosíthat az emlődaganat kialakulására. Szerencsére a klimaxos tünetek hormonok nélkül is enyhíthetőek.

Ilyen egy házassági évforduló klimaxos tünetekkel körítve - kattintson tovább!

Hormonmentes segítség változókorú nőknek

A Remifemin tabletta a változókori panaszok mérséklését a Cimicifuga, magyarul poloskavész nevű gyógynövény kivonatával segíti. Ezt a gyógynövényt már az észak-amerikai indiánok is használták a maguk népi gyógyászatában, különböző "női bajok" kezelésére. A Remifemin tabletta enyhíti az olyan változókori tüneteket, mint a hőhullám, a gyakori izzadás, az alvászavarok, illetve az idegesség és a depressziós hangulatváltozások. Szigorúan ellenőrzött minőségű, növényi gyógyszer, amely recept nélkül kapható patikában.

A változókor ne a szenvedésről szóljon! Forrás: EgészségKalauz

Vény nélkül kapható, poloskavészkivonat-tartalmú gyógyszer

Számít az életmód is!

Megfigyelések szerint kevésbé kínozzák hőhullámok azokat a változókorú nőket, akik nem dohányoznak, nem fogyasztanak koffeintartalmú italokat, valamint rendszeresen sportolnak, mozognak. Utóbbi nem is kell, hogy megerőltető testgyakorlás legyen, mert akár heti két-három jógaóra már átütő változást jelenthet. Egészségesen élni tehát nem hogy érdemes, de klimax idején különösen ajánlott!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Hogyan kezdődik a menopauza? Nézze meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés