Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Mindenki ezt nézi most!

Szponzorált tartalom

Szerelem ötven felett: így kezeljük a férfi- és női problémákat az ágyban

shutter

Van-e a szerelemnek felső korhatára? Miért bújnak ritkábban ágyba az idősebb párok? Létezik-e örömszerző házasélet ötven fölött? Most választ kaphat mindezekre!

Az embernek általában magának is meg kell öregednie, mire elhiszi, hogy a testi szerelemnek valóban nincs felső korhatára. A rendszeres intimitás, a fizikai együttlét a felnőtt ember természetes szükséglete, egyúttal fontos része a testi-lelki jóllétünknek is. Bár tény, hogy az idő előrehaladtával bizonyos hálószobai nehézségekkel is szembe kell néznünk.

Csökkenhet például a libidó

Nyilván senki számára nem újdonság, hogy más a szexuális étvágya egy huszonéves ifjúnak, és másképp áll hozzá a lepedőakrobatikához az idősebb korosztály. Utóbbiak persze meg vannak győződve róla, hogy nem a mennyiségre, hanem inkább a minőségre érdemes helyezni a hangsúlyt, és lássuk be, ennyi év után minden bizonnyal bőséges tapasztalattal bírnak az örömszerző házasélet területén.

Férfiak réme, az impotencia

A merevedési zavarok nem csak idősebb korban jelentkezhetnek, bár tény, hogy a kor előrehaladtával egyre többeket érinthet ez a probléma. Ne legyintsünk rá, hiszen a jelenség hátterében állhat akár szervi ok, mint például prosztatagondok, amit nem szabad elhanyagolni. Mindenképpen kérjük urológus szakorvos segítségét, illetve ha úgy gondoljuk, hogy az erekciót leginkább lelki nehézségek akadályozhatják, forduljunk pszichológushoz!

Idősebb nők mumusa: a hüvelyszárazság

A menopauza után a petefészkek működése leáll, nem termelnek többé női hormonokat, és ennek a hormonhiányos állapotnak a következményeként a hüvely elveszítheti nedvesedési képességét. Márpedig kellő „olajozottság” híján a közösülés nehézkessé, fájdalmassá válhat, sőt a túl száraz hüvely miatt akár maga a behatolás is gondot jelenthet. Ilyenkor rövid távon segíthetnek az intim síkosítók, ám ha tartósan szeretnénk helyreállítani és fenntartani a hüvely hidratáltságát, akkor érdemes olyan patikaszert használnunk, amelynek összetétele gazdagabb, és amit kúraszerűen, rendszeresen kell alkalmazni.

Szex egy ötvenes nővel?

Nincs semmi kivetnivaló abban, ha egy nő még ötven fölött is élvezi a szexet. Mint említettük, a testi szerelemnek nincs felső korhatára, ráadásul az érett, azaz tapasztalt nők nem egyszer az örömszerzés igazi művészei. A menopauza után már a nem kívánt terhesség réme sem kísért, sőt a hüvelyszárazság kivédése is egyszerűbb lehet így, hiszen megfigyelések szerint a klimax után is rendszeresen nemi életet élő nők esetében a hüvelyi szövetek tovább őrzik meg rugalmasságukat.

Forrás: Phytotec Hungária