A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Amit tudni akarsz a leszbikus szexről – de nem mered megkérdezni…

#szexuális egészség
2013.12.11. Módosítva: 2015.11.04.

"Sokan fordulnak hozzám bizalmas kérdésekkel – a leszbikus szexet illetően" – mondja Jincey Lumpkin, a Huffington Post újságírója. "A koktélpartitól kezdve az autóvezetésen át az irodáig bezárólag a legváratlanabb helyeken kaptam erre vonatkozó kérdéseket. Azt gondolom, hogy nyíltan kell beszélnünk a leszbikusságról. Sokan közülük félnek mindezt megkérdezni, de a nyíltság segíthet olyan dolgokat megérteni, amitől félünk, nem értjük, elutasítjuk, vagy egyszerűen csak lenézzük azokat, akik ezt művelik. Lássuk, melyek voltak a leggyakoribb kérdések!"

Hirdetés

Tulajdonképpen milyen a leszbikus szex?

Lényegében nem más mint a férfi-nő közötti aktus. Egy pár vagyunk mi is. Talán nálunk nem lényeg a teljesítmény, és annak görcsös elérése, mint a férfiaknál. Mi nők hajlamosak – és képesek – vagyunk a többszörös orgazmusra, még viszonylag rövidebb időn belül is. Az aktusban éppúgy szerepel orális szex, anális szex, behatolás, voltaképpen minden, ami két ember között lehetséges és mindkettejük számára elfogadható.

Melyikőtök a férfi kettőtök közül?

Ez nagyon bosszantó kérdés, jellemzően szexista attitűd... Vannak persze erősen maszkulin nők, akik uralkodni akarnak a másik felett, de ez a ritkább eset. Teljes egészében személyes beállítódástól függ minden. Szerepet, helyet gyakran cserélünk szex közben, ahogy épp a hangulat megkívánja.

Egy nőnek könnyebb kitalálni mit szeret a másik?

Nem vennék mérget erre... Ugyanúgy mint a heteróknál, erre bizony idővel rá kell jönni. Sokáig fogalmam sem volt, hogyan közeledjek, pedig akkor már legalább egy éve nőkkel aludtam. Akkor találkoztam egy olyan lánnyal, aki bevezetett a leszbikus szex rejtelmeibe.

Neked, mint nőnek miért jó az, ha egy fiús lánnyal vagy? Miért nem férfival randizol inkább?

Banális dolog ez: a férfi – az férfi. Mivel leszbikus vagyok, engem minden érdekel, ami a női test része. A férfiaknak nincs mellük, számomra viszont ez nagyon fontos a kapcsolatban, hogy érezzem, megtapintsam. Sokáig próbáltam férfiakkal érzelmi kapcsolatba kerülni, nem igazán sikerült. Vannak persze "haverjaim" a fiúk közül, de szerelmes egyikükbe sem voltam – és nem is tudnék lenni. Én másképp nézek egy férfira, nem kattanok be tőle.

Ha megcsókolok egy nőt – akkor már leszbikus vagyok?

Nem okvetlenül. A mi (nyugati) kultúránk túlzott fontosságot tulajdonít a címeknek – és címkéknek. Lehetsz te meleg, lehetsz nem az. Remélem egyszer eljutunk majd odáig, hogy ez teljesen érdektelen kérdés lesz. Felmérések szerint a nők mintegy 80%-ánál előfordul élete során leszbikus fantáziálás, álom, úgyhogy olyan nagyon nem kell emiatt sem aggódni.

Ha én mint nő, lányt keresek, ezt hol és hogyan tehetem meg?

Erről is sokszor kérdeznek, regényeket lehetne róla mesélni, de talán a legkézenfekvőbb az online randizás, és az egyéjszakás kalandok megszervezése. Más kérdés persze, hogy a valódi világban hogy talál egy nő női partnert magának. Próbálkozni kell és "megmártózni" a valóság tengerében. Előbb-utóbb mindenkiről kiderül, hogyan gondolkodik, milyen a szexuális beállítódása, ki kihez vonzódik.

http://www.huffingtonpost.com/jincey-lumpkin/10-things-youve-always-wa_b_4414539.html

Forrás: Huffington Post
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.