A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Kezdjük időben! – avagy az testi-lelki egészség négy alappillére a középiskolákban

#egészség #psziché #egészségtudatosság #táplálkozás
2019.01.08.

Két hazai influencert is maga mellé állított az az egészségtudatosságra fókuszáló kezdeményezés, amely októberben indul útjára az ország 300 középiskolájában.

Hirdetés

A Kezdjük Időben! kampány legfőbb célja, hogy egyszerre nyújtson segítséget a diákoknak és a pedagógusoknak az egészségtudatos életmód, valamint a testi-lelki egészség időbeni feldolgozásában.

Segítség a középiskolákban

Hiába él a köztudatban az egészségtudatos életmód fontossága, mégis nehezen valósul meg. Ezt felismerve hozta létre a Kezdjük Időben! kampányt a Z-generáció fókuszú kommunikációban szerzett tapasztalatai alapján Győrbiró Barbara kampánymenedzser és Riedl Péter kreatív szakértő. A kampány legfőbb célja, hogy egy olyan országos középiskolai kezdeményezés jöjjön létre, amely a témák szakértőinek bevonásával segít a pedagógusoknak és a diákoknak időben feldolgozni az egészségtudatos életmód, testi-lelki egészség négy alapelemét: az egészséges táplálkozást, a megfelelő mennyiségű testmozgást, a felelős gyógyszerhasználatot és a higiéniát.

Üzenet a diákoknak

A Kezdjük Időben! csapata egy olyan – iskolai keretekenbelül haszálhaó́ – interaktív, tananyagba könnyen beépíthető mellékletet készített, amellyel a kampány üzenete a saját hangnemükben juthat el a 16-18 éves célcsoporthoz. Az elkészült tananyagok októbertől jutnak el az ország 300 középiskolájába. A kezdeményezés a kommunikációs gátak ledöntéséhez az egyes szakterületet képviselő egyetemistákon túl, két ismert hazai véleményvezért is maga mögé állított.

Hasznos anyagok

Az intézmények mozgósításához egy számukra létrehozott pályázat ad teret:

Minden olyan középiskola, amely csatlakozik a kampányhoz, részt vehet az “Év Egészséges Iskolája” pályázaton, mely kiemelt intézményi támogatást, kommunikációs értéket és a cím megkülönböztető jegyet, az iskola nívója emelésének lehetőségét foglalja magában. „Az év egészséges iskolája” cím magában foglalja, az egészségtudatos életmód elemeinek alkalmazását és beépítését a tanév rendjébe kategóriákra lebontva.

A jelentkezés menete és a pályázathoz tartozó kritériumrendszer Az év egészséges iskolája weboldalon érhető el.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.