Ezeket látta már?

Gulyásleves

2013.01.30. Módosítva: 2015.11.04.

Egy hagyományos, de igen finom étel...

Gulyásleves 4 főre

Gulyásleves

Hozzávalók:

32 dkg marhahús

32 dkg burgonya

Lecsó

Vöröshagyma

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Köménymag

Csipetke (levesbetét)

Elkészítés:

Felmelegített olajban (0,3 dl) üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (80 g). Tűzről lehúzva megszórjuk édes fűszerpaprikával (6 g), kevés vízzel felöntjük és a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. A marhahúst (32 dkg) kis kockákra vágjuk és rátesszük a hagymára. Kevés vizet - kb. 5dl - adunk hozzá és zsírjára pirítjuk. Ezt még 2x megcsináljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Ízesítésül sót (12 g), őrölt köményt (0,4 g), fokhagymát (2 g) és lecsót (40 g) használunk, és az adagszámnak megfelelő vízzel öntjük fel. Amikor a hús félig puha, belekerül az apróra vágott burgonya (32 dkg) is és a legvégén a levesbetétet (csipetke) is belefőzzük.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához