Hirdetés

Íme a finom, foszlós és különleges húsvéti kalács mandulalisztből

#húsvét #kalács #mandulaliszt #recept
2019.04.19. Módosítva: 2018.03.31.
Hirdetés

Húsvétkor hagyomány a foszlós kalács sütése, amit vajjal, lekvárral vagy épp a húsvéti sonkához is fogyaszthatunk. Mandulaliszttel ízletesebb, könnyebb és egészségesebb is lesz a kalácsunk.

Hirdetés

Húsvéti kalács hozzávalók 4 főre:

25 dkg mandulaliszt

25 dkg finomliszt

6 evőkanál cukor

1 csipetnyi só

3 dl zsírszegény tej

2 evőkanál rum

1/2 citrom reszelt héja

2 teáskanál instant élesztő

2 tojássárgája

6 dkg margarin

Lekenéshez:

1 tojássárgája

kevés tej

Elkészítés:

A szitált finomliszthez hozzáadjuk a mandulalisztet, az élesztőt, a cukrot, a tojássárgáját és végül a langyosított tejet. Dagasztjuk, és ha már egy kicsit összeállt, akkor a felolvasztott margarint hozzáadjuk. Kb. 10-15 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

Folpackkal letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük.

A tésztát óvatosan deszkára borítjuk, hosszúkásra formázzuk, hosszában három részre vágjuk és befonjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük körbe hajtva (koszorúformára), a végét kissé alágyűrve.

Meleg helyen még kelesztjük 30 percet. Tojássárgájával elkevert tejjel megkenjük.

A kalácsokat előmelegített sütőben, 170 fokon sütjük, kb. 30-35 perc.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés