Ezeket látta már?

Zöldséges lasagne cukorbetegeknek is!

2016.01.20. Módosítva: 2016.01.30.

A világszerte oly sokféleképpen egyszerűsített változatok alapja a bolognai. Négy eleme van: tészta, húsragu, besamel, parmezán. A lasagne al forno akkor jó, ha nem csúszik szét a tányéron, mégis szaftos és lágy. Ha nincs túladagolva a ragu, nincs lisztíze a besamelnek, frissen reszelt parmezán van rajta, s nem túl vastag a tészta. Mindezen összetevőknek jól működő egységet kell alkotniuk.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

62,5 g darált sertéshús

4 g vaj

0,6 dl tej

4 g zéró-6-lisztkeverék

31,25 g sajt

100 g sárgarépa

100 g gomba

100 g paradicsom konzerv

10 ml olívaolaj

¼ fej vöröshagyma

¼ gerezd fokhagyma

30 g sima lasagne tészta

só, bors, szerecsendió, petrezselyem, oregánó, bazsalikom

A gombát az olajon sóval, borssal, petrezselyemmel megpároljuk, a répát lereszeljük. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált husit és felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Kb. 1 óra alatt jó sűrűre főzzük. Ezalatt elkészítjük a besamelt is. Az olvasztott vajba szórjuk a lisztet, majd felöntjük a hideg tejjel és csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük. Jöhet a rétegezés: alulra egy kevés paradicsomszószos husi kerül, rá egy réteg tészta, arra a párolt gomba és a reszelt répa fele, a besamel harmadával. Megint tészta jön a maradék paradicsomszósszal, gombával, répával és a besamel harmadával. Végül tészta a maradék besamel és a tetejére a reszelt sajt. 200 fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Forrás: Cukorbeteg konyha

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához