Cukorbetegség? Ezek a bükki füvesember tanácsai a megelőzésére

#bükki füvesember #tea #teafű #diabétesz
2019.07.16.

Fitoterápiás tanácsadás, szűrőkörút, cukormentes torta verseny: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és a Diabess-Györgytea szakmai partnerként idén is több alkalommal részt vesz a cukorbetegség megelőzését és megfelelő kezelését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjain. 

Szabó Gyuri bácsi mindig is szívügyének tekintette a cukorbetegek sorsát: nemcsak az előadásain és a személyes tanácsadásokon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát, hanem az érintettek életminőségének javításáért is igyekszik minél többet tenni. Első, szabadalmaztatott gyógytea keverékét is a diabétesz kezelésére állította össze, amit az Országos Gyógyszerészeti Intézet 1999-ben Diabess-Györgytea néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezett.  

Nemcsak a szűrés fontos, hanem a megelőzés is

A Györgytea immár egy éve működik együtt az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, azért, hogy segítsen minél több magyar ember figyelmét felhívni a szűrés fontosságára és az idejében elkezdett terápia életmentő szerepére.

Magyarországon – 2014-es adatok szerint – 772 ezer cukorbeteg él, közülük évente több mint 3600 beteg lábát kell amputálni, de a vaksághoz vezető szemészeti szövődmények is körül-belül minden harmadik cukorbeteget érintik.

„Ezek az adatok sokkolóak, hiszen a 2-es típusú cukorbetegség rizikója kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal csökkenthető, míg a kialakult betegség karbantartható, a szövődmények pedig megelőzhetőek lennének” – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője és hozzátette, hogy a megfelelő gyógynövények használata minden fázisban segítséget nyújthat. 

Azért, hogy a cukorbetegségben érintettek minél teljesebb és egészségesebb életet élhessenek, a Györgytea szakértői idén is több ponton kapcsolódnak, kapcsolódtak az alapítvány rendezvényeihez: tanácsadást tartanak a szűrőkörút állomásain és részt vettek Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny zsűrijében. 

A bükki füvesember elárulja a gyógyteák igazi hatását - kattintson tovább!

Hol találkozhatnak a Györgytea tanácsadóival?

Az Egyszer Élünk Körút néven létrehozott szűrőprogram során egészen novemberig kint lesznek a sárga szűrősátrak ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon. A szűrőkörút legközelebbi időpontja ugyan csak novemberben lesz, de érdemes már most beírni a naptárba, hiszen közvetlen a Diabess-Györgytea szakértőihez fordulhatnak az érdeklődők: November 17: Egy Csepp Világnap, Budapest

Forrás: https://gyorgytea.hu/