A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezek a bükki füvesember tanácsai a cukorbetegség megelőzésére

#bükki füvesember #tea #teafű #diabétesz
2019.05.27. Módosítva: 2019.05.27.
Hirdetés

Fitoterápiás tanácsadás, szűrőkörút, cukormentes torta verseny: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és a Diabess-Györgytea szakmai partnerként idén is több alkalommal részt vesz a cukorbetegség megelőzését és megfelelő kezelését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjain. 

Hirdetés

Szabó Gyuri bácsi mindig is szívügyének tekintette a cukorbetegek sorsát: nemcsak az előadásain és a személyes tanácsadásokon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát, hanem az érintettek életminőségének javításáért is igyekszik minél többet tenni. Első, szabadalmaztatott gyógyteakeverékét is a diabétesz kezelésére állította össze, amit az Országos Gyógyszerészeti Intézet 1999-ben Diabess-Györgytea néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezett.  

A Györgytea immár egy éve működik együtt az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, azért, hogy segítsen minél több magyar ember figyelmét felhívni a szűrés fontosságára és az idejében elkezdett terápia életmentő szerepére.

Nemcsak a szűrés fontos, hanem a megelőzés is

Magyarországon – 2014-es adatok szerint – 772 ezer cukorbeteg él, közülük évente több mint 3600 beteg lábát kell amputálni, de a vaksághoz vezető szemészeti szövődmények is körül-belül minden harmadik cukorbeteget érintik – hangzott el az alapítvány évadnyitó sajtóeseményén. 

„Ezek az adatok sokkolóak, hiszen a 2-es típusú cukorbetegség rizikója kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal csökkenthető, míg a kialakult betegség karbantartható, a szövődmények pedig megelőzhetőek lennének” – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője és hozzátette, hogy a megfelelő gyógynövények használata minden fázisban segítséget nyújthat. 

Azért, hogy a cukorbetegségben érintettek minél teljesebb és egészségesebb életet élhessenek, a Györgytea szakértői idén is több ponton kapcsolódnak az alapítvány rendezvényeihez: tanácsadást tartanak a szűrőkörút állomásain és részt vesznek Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny zsűrijében. 

Hol találkozhatnak a Györgytea tanácsadóival?

Az Egyszer Élünk Körút néven létrehozott szűrőprogram során egészen novemberig kint lesznek a sárga szűrősátrak ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon. A szűrőkörút alábbi állomásain a Diabess-Györgytea szakértőihez is fordulhatnak az érdeklődők:

  1. Június 5: Szépkorúak Sportfesztiválja, Cegléd
  2. Június 29-30: Víz-Zene-Virág Fesztivál, Tata
  3. November 17: Egy Csepp Világnap, Budapest

A bükki füvesember elárulja a gyógyteák igazi hatását - kattintson tovább!

Magyarország Cukormentes Tortája verseny

Az alapítvány egyik legnépszerűbb programja a Magyarország Cukormentes Tortája verseny. A hobbicukrászok számára meghirdetett háziversenyen a Györgytea idén is díjazza a legfinomabb, gyógynövényes alapanyaggal készült cukormentes tortákat. 

Forrás: https://gyorgytea.hu/
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.