Ezeket látta már?

Így van most Fannika, akit saját édesanyja szúrt le

halál, anya, orvos, kórház

A kislányra álmában támadt rá saját édesanyja.

Bár az édesanyja kis híján végzett vele, az orvosoknak – a csodával határos módon – sikerült megmenteniük az életét, ám a lábára még mindig képtelen ráállni a hétéves Fanni – írja a Blikk. Az alvó apostagi kislányra az anyukája még szeptemberben támadt rá: a kislányt álmában egy nagy konyhakéssel többször is megszúrta. A nagypapa elmondásából kiderült, hogy Fannika az eset után a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba került, ahol többször megműtötték. A gyermek egy hónapig lélegeztetőgépen volt, infúzión keresztül táplálták, majd átkerült a Bethesdába.

"Heti kétszer járok hozzá, egyre jobb az állapota, de még nem tud lábra állni. Ugyan a bal karját már használja, az egyik lába ideiglenesen lebénult. A szakemberek szerint sok-sok munkával fejleszthető, és újra működhet majd. " - tette hozzá a nagypapa, majd kiemelte, hogy a kislány újra el kezdett beszélni, de még nehezen lehet érteni. Fannika egyelőre nem tud semmit arról, mi történt vele, és miért került kórházba. Nagyapja szerint azonban az édesanyja már hiányzik neki.

A nagypapa a kis híján gyilkossá váló lányában is próbálja a lelket tartani. Az asszony korábban angoltanárnőként dolgozott, de mentális betegségei miatt otthagyta a munkáját. Emiatt többször került kórházba, majd utána rendszeresen járt felülvizsgálatokra.

"A tragédia idején havonta kellett volna injekciót kapnia, ám ezt kétszer sem adatta be magának, amiről nem tudtam – mondta az idős férfi.

Az asszonyt az eset után felszállították a budapesti elmemegfigyelő intézetbe, de azóta már átszállították Kecskemétre. A nagypapa szerint lánya nagyon bánja a történteket, és idővel szeretné majd visszakapni a kislányát is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához