Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keringési panaszokkal élők vigyázzanak vasárnap!

szívbetegség

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az újabb fronthatás már az egészséges szervezetet is megviselheti, sokak állapota romolhat a tartós igénybevételtől!

Az időjárás-érzékenyek az újabb front miatt ismét éllapotuk romlását tapasztalják, sajnso tartósan fennáll, hogy nem tud pihenni a szervezetük. Ha ön is gyakori rosszulléteket, idegi feszültséget, alvásproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet. Milyen panaszai lehetnek ebben a ciklon-sorozatban? Nézze meg a meteogyógyász® mai videóját:

Vasárnap kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. A fejfájás nagyon gyakori lehet! Egész nap ez a front határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet. Amennyiben érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor önnél is fejfájás, migrén jelentkezhet, emellett álmatlanságot, alvásproblémákat is tapasztalhat.

A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Ebben az esetben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Fontos az elegendő pihenés, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhat a kórokozókkal szemben. Az ízületi panaszaiban szintén nem várható mérséklődés, a kopásos bántalmak mellett most a gyulladások felerősödésével is számolni kell!

Balesetveszély:

A közlekedők többfelé nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak. Jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelnie a sebességet és nagyobb követési távolságot tartania. Ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához