Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a pénteki kettősfront ilyen kellemetlen panaszokat okozhat

alacsony vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front ugyan a gyengébb kategóriába esik, mégis okozhat akár kifejezetten intenzív panaszokat is az arra érzékenyeknek!

Az időjárás-érzékenyek számára a téli hónapok fokozott megterhelést jelentenek, most pedig az érkező front is ront az amúgy is rossz humánmeteorológiai® helyzeten. Ha ön is fejfájást tapasztal, russzullétekkel küzd, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet.

Akkor most van vagy nincs frontérzékenység? Mi az igazság? Elmondja mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás pénteken

Pénteken egy viszonylag gyenge kettősfront okoz kellemetlen tüneteket. Ennek ellenére még az egészségesek is megérzik, ráadásul majd a hétvégén sok panasz jelentkezhet!

Sokféle tünet jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél: nagy a valószínűsége, hogy önnél is fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák lépnek fel. Többen nehezen ébredhetnek, kialvatlanságot, álmosságot tapasztalhat, és napközben is szétszórtnak, figyelmetlennek érezheti magát. Fokozódhatnak a gyulladásos jellegű panaszok. A vérnyomáspanaszokkal élők mindennapjait megnehezítik a gyakori és intenzív frontátvonulások, a naponta változó időjárás.

Téliesre fordult az idő, továbbra is hideg lesz, az alacsony hőmérséklet és a csapadékos, nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhat, a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet ezeken valamelyest.

Ezen kívül tovább növekszik a megfázásveszély! A csapadékos levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek, ajánlott tovább emelnie, illetve továbbra is tartania a napi vitaminbevitelt. Északkeleten kicsivel jobb lesz a helyzet, de a fent említett tünetek ott is szinte ugyanúgy megjelenhetnek.

Szabadtéri tevékenység

Fontos a réteges öltözet, a vastagabb kabátok is, nyakát pedig sállal óvja a hideg ellen! A hőérzete igen alacsonyan alakul, melyhez a hideg mellett a nyirkosság is hozzájárul. Étkezése során részesítse előnyben a melegítő hatású ételeket, a fűszerek közül a fahéj, a gyömbér fokozza a vérkeringést. Napközben egy-egy csésze meleg tea, leves is felmelegítheti.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához