Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati kettősfront nem hoz sok jót

vérnyomás, pulzus, pulzusszám, szívbetegség, vérnyomás, szívritmus

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós fronttevékenység kifejezetten nagy terhelést jelent a szervezetnek, és most még azok is tapasztalhatnak tüneteket, akiknél ez nem szokott jellemző lenni.

Az időjárás-érzékenyek számára nagyon nehéz néhány nap következik, extrém igénybevétel lesz jellemző! Ha önnek is fáj a feje, rosszul van, nem tud aludni, vagy ok nélküli ingerlékenységet tapasztal, ön is érintett lehet! Rendkívül megterhelő ciklonhelyzet alakul ki, nézze meg a meteogyógyász® mai videóját:

Fronthatás szombaton

Szombaton kettősfront okozhat panaszokat a frontérzékenyeknél, ezen kívül pedig a szél az, ami már szinte mindenki szervezetét megterheli.

Arra számítson, hogy akár a meleg- akár a hidegfrontra érzékeny, egész nap tapasztalhat panaszokat. Országszerte erőteljesebben jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, illetve gyakori fejfájásra is panaszkodhat.

A keringési panaszok esetén akár rosszullétet is tapasztalhat, illetve általános rossz közérzet gyötörheti. Ez különösen igaz az idősekre, így amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbáljon minél többet pihenni, illetve ha ez nem lehetséges, akkor is kerülni a megerőltetőbb fizikai tevékenységeket.

Arra is készüljön fel, hogy az alvászavarai sem szűnnek, ez pedig még a következő napokban is jellemző lehet. A kialvatlanság ráadásul az országszerte jelentkező ingerlékenységet is fokozhatja, ami akár az egész napi tevékenységére is kihathat. Estétől már a hidegfronti tünetek kerülhetnek előtérbe, tovább fokozódik az igénybevétel!

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban csökkenő hőérzet és fokozódó megfázásveszély lesz jellemző, pedig az ilyenkor szokásoshoz képest kissé enyhébb időre számíthat. Ajánlott a réteges öltözet, zárt cipő, az esernyőt semmiképpen nem célszerű otthon felejteni!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához