Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz vasárnap vár a szívbetegekre

időjárási front, front, trombózis, lehülés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan nagyon erős igénybevétel szinte mindenki szervezetét megviselte már kisebb-nagyobb mértékben!

Rekord terhelésekkel jár az idei medárdi időjárás, sok vonatkozásban katasztrofális következményekkel. Ez erősen lecsapódik az időjárás-érzékenyek állapotán is. Egyre egyértelműbb, hogy nem átmeneti szélsőségességgel, hanem tendencia jellegű változásokkal kell számolnunk, és emiatt a frontérzékenyek romló állapotával. Egyre nehezebben bírjuk a szélsőséges időjárást!

Az egyre romló helyzet következményeire figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap markáns front még mindig nem érkezik, de még mindig a térségünkben lesz a páradús levegő. Többfelé lehetnek záporok, zivatarok, nagyon változékony időre számíthatunk. Az előző napokban tapasztalt panaszokban nem várható mérséklődés! A páradús idő és az összetett időjárási helyzet többeknél válthat ki humánmeteorológiai panaszokat. Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: ebben az esetben a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is tapasztalhat. Ha érintett, akkor ajánlott inkább zárt térben tartózkodnia, és kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota, nekik érdemes ilyenkor zárt térbe húzódni, és lehetőség szerint lepihenni!

Általánosak az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság. A koncentrálóképesség jelentősen csökken ebben a humánmeteorológiai helyzetben, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.

Szabadtéri tevékenységek

A hőérzete ingadozhat. A szabadtéri programok szervezése során mindenképpen javasolt számításba vennie az átmeneti csapadékot, vigyen magával esernyőt, illetve vastagabb pulóvert is.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap is még többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, majd délutántól északkelet felől egyre inkább csökkenni kezd a számosságuk. Feltámad az északkeleti szél, zivataroktól függetlenül is többfelé erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához