Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha levert, rosszkedvű lesz csütörtökön, ne lepődjön meg!

depresszió, fásultság, levertség

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még egy napig mérsékelt terhelés éri a szervezetet, de már most érezhető lesz a közelgő változás, ami egyre nagyobb igénybevételt jelent.

Az időjárás-érzékenyek állapotában további romlásra lehet készülni, az alapvetően nem markáns tünetek is fokozottabban jelentkezhetnek a megszokottnál. Estétől pedig jelentősen romlik az élettani helyzet, a tünetek erősödésében ön is érintett lehet! Nem csoda ha most kiugrik a vérnyomása.

Ez nagyon veszélyes is lehet, erről beszél a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön napközben még nem érkezik front, azonban nagyrészt nyirkos, párás lesz a levegő, fényhiányra is panaszkodhatunk, és a nyugodt idő ellenére jelentkezhetnek akár erősebb humánmeteorológiai® panaszok is. A reggeli kiterjedt ködfoltok esetenként egész nap megmaradhatnak, ráadásul amikor végre kisüthetne a nap, újabb felhők érkeznek. A fényszegény idő és a nyirkosság most is kifejezetten megterhelő!

Amennyiben kopásos vagy gyulladásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, ismét egyre fokozódó tünetekkel számoljon, különösen a reggeli órákban panaszkodhat végtagfájdalmakra. Akkor, ha a tartósan ködös vidéken él, akkor napközben sem számíthat arra, hogy lényegesen javul a helyzete. A nyirkosság miatt a komfortérzete is alacsonyabb lehet.

A fényhiány miatt levertebb, fásultabb is lehet a megszokottnál, illetve indokolatlan álmosság érzet is jelentkezhet. Amennyiben napos tájakon él, használja ki a jó időt, mert a következő napokban is csak kevés napsütésben bízhat. Rendkívüli most a változékonyság, gyakoriak a frontok, ezért az immunrendszer meggyengült: sok vitamin, illetve friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ajánlott az egész őszi-téli időszakban!

Légszennyezés

Egyre rosszabb levegőminőségre készüljön, ez főleg a nagyvárosokban és a hegységek mélyebb völgyeiben jelenthet problémát. Ilyenkor nem javasolt hosszú időt a szabadban tölteni, a sportolást is hanyagolja a kritikus területeken. A kisbabák és a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők helyzete a legrosszabb, a szellőztetést is ajánlott minél rövidebbre fogni.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához