Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia pünkösd hétfőn: újra jönnek a rosszullétek!

orvosmeteorológia, front, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a növekvő páratartalom miatt újra előfordulhatnak olyan tünetek, amik pár napig nem voltak jellemzők.

Sokkal több veszélyforrás van a levegőben, mint gondolnánk! És ezek be is jutnak a szervezetünkbe, de ennek csak a közvetett hatásait tapasztaljuk meg, pedig ezek is nagyon komolyak.

Mi van a levegőben? Veszélyes anyagok! Meg fog döbbenni, mit mond el a meteogyógyász®!

Hétfőn valamelyest romlik a humánmeteorológiai helyzet, habár front továbbra sem érkezik térségünk fölé. Fülledtség és változékonyság lesz jellemző, megszaporodhatnak a panaszok. Növekszik a páratartalom, és szórványos zivatarok előfordulására is készülni kell.

Különösen abban az esetben számítson nehéz időszakra, ha keringési problémákkal küszködik. Ebben az esetben a délutáni órákban vérnyomás-ingadozást, rosszullétet és légszomjat is tapasztalhat. A zivatarok idején az asztmások állapotában átmeneti romlás állhat be - ebben az esetben próbáljon zárt térbe húzódni a vihar elvonultáig.

A fejfájás szintén gyakoribb tünet lehet az előző napokhoz képest, ez tovább pedig ronthatja a közérzetét.

Pollenallergia

A jóidő miatt ismét tovább romlik a pollenhelyzet. Már a fűfélék virágpora, úgymint a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozzák a legtöbb panaszt. Ha allergiás ezekre a növényekre, akkor lehetőleg csak kora reggel, vagy estefelé sportoljon a szabad levegőn, illetve ne szárítsa, szellőztesse odakint a ruhákat és az ágyneműt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Változékony időjárás: ennyi idő kell az alkalmazkodáshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Asztma

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához