Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a meleg időt ők viselik a legnehezebben csütörtökön

orvosmeteorológia, meteorológia, frontok, fronthatás, frontérzékenység, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint további melegesés várható, és ez többeknél válthat ki tüneteket!

Itt a 30 fok, többfelé is számíthatunk rá ezekben a napokban! Ez jó pár fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál, és jelentős élettani következményei vannak. Különösen megterheli az időjárás-érzékenyek szervezetét!

Mire készüljenek a frontérzékenyek a 30 fokban? A bűvös szám mögött fontos dolgokra figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön többen a koncentrálási problémák fokozódásra, délelőtt pedig egyéb, főleg a keringési rendszert érintő más tünetre is panaszkodhatnak. A fejfájásos panaszok szintén fokozódnak.

Bár frontmentes marad az idő, de főleg délután jelentkezhetnek tartósabb tünetek is. A sok napsütés mellet változóan gomolyfelhős lesz az ég, a hőmérséklet pedig már a nyári értékeknek megfelelően, 25, 30 fok között alakul, ez pár fokkal melegebb az ilyenkor szokásosnál. Erős szél sem rontja a hőérzetet, a fülledtség sem lesz országos szinten jellemző.

Amennyiben ön is a fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy enyhébb fejfájást, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképessége, fáradékonyabb is lehet. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságok mellett más tünetek is felléphetnek, például puffadás és más, nagyrészt enyhébb emésztési panaszok. A napsütés viszont nagyon kedvezően hathat a hangulatára, közérzetére.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás a déli órákban nagyon erős lesz, nagyon fontos, hogy magas faktorszámú fényvédőkkel óvja a bőrét! A déli órákban húzódjon árnyékos helyre, a szórt fényben is lehet barnulni.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön, a nyár első napján sok napsütésre van kilátás, de a déli tájakon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 26-31 fokra készülhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 betegség, amin csak súlyosbítanak a frontok

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#UV-sugárzás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához