Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: migrént és vérnyomásproblémákat hozhat a vasárnap

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárásérzékenység, frontok, fejfájás, migrén, vérnyomás

Vasárnap a nap nagy részében nem érvényesül fronthatás, de vérnyomás-ingadozás, ingerültség, illetve migrén is jelentkezhet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint vége szakad a frontmentes, nyugodt időszaknak, és több napig tartó megterhelő idő veszi kezdetét. Az időjárás-érzékenyek helyzete óráról órára romolhat, egyre intenzívebb hatások lesznek jellemzők. Ha ön azt veszi észre magán, hogy egyre rosszabbul van, energiátlan, ingerült, akkor ön is érintett lehet.

Nézze meg a meteogyógyász® mai videós figyelmeztetését, hogy milyen súlyos következményekkel járhat a kezeletlen vagy fel nem ismert frontérzékenység:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap a nap nagy részében nem érvényesül fronthatás, de vérnyomás-ingadozás, ingerültség, illetve migrén is jelentkezhet. Estétől már a kettősfronti tünetek erősödésére kell számítani. Jelentős változás jön!

Amennyiben a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor már napközben is migrén, illetve nyugtalanság jelentkezhet önnél. Erre először csak a Dunántúlon, később már országszerte számíthat, és kissé ingerlékenyebbnek is érezheti magát.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, a nap folyamán ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Délutántól ezek a tünetek várhatóan fokozatosan erősödnek, és a fejfájás intenzitása is növekedhet.

Késő délutántól, estétől nyugat felől kettősfront érkezik, akkor már a hideg, a meleg- és a kettősfronti tünetek együttes erősödésére lehet számítani, a hirtelen változást pedig akkor is megérezheti, ha nem kifejezetten érzékeny a frontra. A következő napokban tartós panaszok várhatók!

Ebben a változékony időszakban kerülje a gyomrot megterhelő ételeket, és ne feledkezzen meg a rendszeres vitaminpótlásról sem. Fontos, hogy folyamatosan szinten tartsa az immunrendszerét.

Szabadtéri tevékenység

Felhős idő lesz, délután az esernyőkre is szükség lehet. Hideg ugyan nem lesz, de a szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, a felhős idő sem segít kellemesebbnek érezni a levegőt. A kinti programokra délelőtt nyílik kedvezőbb alkalom.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához