Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: migrént, görcsös fejfájást hozhat a szerda

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ingerlékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontmentes időben is érezhetjük úgy, mintha éppen egy front hatna a szervezetre. Sokan tapasztalják ezt!

Az időjárás-érzékenyek a frontmentes idő ellenére is tapasztalhatnak tüneteket, ezek erőssége egyénenként változhat. Ha ön is rosszullétekkel küzd, fáradtságot, energiátlanságot tapasztal már hosszú évek óta vissza-visszatérően, esetleg továbbra is ingadozik a vérnyomása, akkor ön is érintett lehet.

Rosszullét a frontoktól? Leleplezi az okokat mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás szerdán

Szerdán is marad a frontmentes idő, napsütésre is számíthatunk. Az előző napokhoz képest azonban többen tapasztalhatnak majd migrénes jellegű fejfájást, és a reggeli órákban a megfázásveszély is nagy!

A hideg reggelt követően szinte mindenhol többórás lesz a napsütés, a legmelegebb órákban 18, 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A hideg reggelhez köthetően azonban az előző napok ízületi panaszai tartósnak bizonyulnak, és ehhez most még a fejfájás is hozzá jöhet!

A napsütéses időben nehéz elhinni, de most is sokan vannak olyanok, akiknél többféle panasz is jelentkezik. Hajnalra többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élőknél válthat ki tehát végtagfájdalmakat - ők a kopásos eredetű tüneteket tapasztalhatják. A viszonylag nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, ami a délelőtti órákban lehet a leggyakoribb.

A fejfájósok helyzete szintén nehezül: különösen a fokozottan érzékenyek közé tartozóknál léphetnek fel ezek a kellemetlen tünetek. A fejfájás lehet görcsös vagy migrénes is, ez egyéni érzékenységtől függően változik, de alapvetően elmondható, hogy a kettős közül egyre inkább a migrénes jellegű kerül előtérbe.

Szabadtéri tevékenységek

A korai órákban öltözzön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután szintén az évszaknak megfelelő öltözetet válassza, ugyanis hiába a többórás napsütés, a legmelegebb órákban is kell majd legalább egy pulóver. A szél kissé csökkenti a hőérzetet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához