Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagyon nehéz péntek vár ránk

orvosmeteorológia, fejfájás, front, tél

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint több napig markáns fronthatások fognak érvényesülni, amik nagyon széles skálán mozgó tüneteket okozhatnak szinte mindenkinek!

Az időjárás-érzékenyek rendkívül erős igénybevételre számíthatnak a következő napokban, de még az egészségesek állapota is romolhat! Ha ön is fejfájástól szenved, vérnyomás-kiugrásokat tapasztal, vagy általános rossz közérzettel küzd, ön is érintett lehet! Újra mediterrán ciklonok terhelik a szervezetünket!

Hogyan készüljünk, időben nézze meg a meteogyógyász® tanácsait:

Fronthatás pénteken

Pénteken országszerte kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a fejfájás pedig a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet. A hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett humánmeteorológiai® helyzet azonban akkor is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Már reggel nehezen ébredhet, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Mindehhez ingerlékenység, nyugtalanság is társulhat, különösen akkor, ha az ország nyugati részén él, illetve abban az esetben is, ha az elmúlt időszakban az alvásproblémák miatt nem tudta kipihenni magát.

Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására, ezért ezen a napon fogyasszon a megszokottnál több folyadékot: most a meleg leveseket, teákat ajánlott előnyben részesíteni. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát!

A szürke, fényszegény napon nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztal: nagyon alacsony lesz a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is!

Szabadtéri tevékenység

A kinti programoknak nem kedveznek a feltételek: sokfelé csapadékos lesz az idő, szükség van az esernyőkre és a vízálló ruhadarabokra! A hőérzet ingadozó.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához